PORTAL JAVNO PRENOSI JURČEVIĆEVU IZJAVU O SLO-HRVATSKOM SPORAZUMU


- Nakon jučerašnjeg objavljivanja osnovnih podataka o nacrtu slovensko-hrvatskog sporazuma o međudržavnoj granici, u koji je ušla predsjednica Vlade RH, prestala je postojati i najmanja dvojba da je Jadranka Kosor najgrublje i bez ikakvih ovlasti prekršila odluku Sabora o tzv. prvom Rehnovom prijedlogu. Uz to, uvjerljivo je najvažnije što je predsjednica Vlade RH ušla u proces praktičnog rušenja ustavnih odredbi koje se odnose na zaštitu integriteta i neotuđivosti državnog teritorija Republike Hrvatske - kazao nam je predsjednički kandidat Josip Jurčević.

Tekst sporazuma: Što su dogovorili Kosor i Pahor?

Nemojmo se podcjenjivati. Nemojmo bježati od odgovornosti. Svi smo upravo sada najodgovorniji za našu budućnost. Probudimo se! Djelujmo! Već viđena magla je pred nama!

Dodao je i kako je pritom nebitno za hrvatsku državu, hrvatske građane i hrvatsku budućnost koji su motivi i interesi predsjednicu Vlade RH odveli na taj veleizdajnički put. Odnosno, navodi Jurčević, nebitno je radi li to ona zbog korumpiranosti, ucjene, neznanja ili nekih drugih razloga.

'Krećemo prema nacionalnoj kapitulaciji'

- Bitno je ima li hrvatska država institucijske snage zaustaviti dramatično negativne procese koji se – nakon sustavne de konstrukcije i kriminaliziranja temeljnih postignuća Hrvatskog domovinskog rata, neviđene pljačke nacionalnih bogatstava te rušenja svekolikog dostojanstva hrvatskih građana – sve ubrzanije kreću prema sveopćoj državnoj, društvenoj i nacionalnoj kapitulaciji - ističe Jurčević i dodaje kako je zapanjujuća lakoća kojom se događa to urušavanje kao da smo žrtve veoma temeljito pripremljenog munjevitog rata.

Predsjednički kandidat i povjesničar pojašnjava kako se, prema njegovom mišljenju, još nismo imali vremena suočiti ni s šokom ozbiljnosti udara predsjednice Vlade RH, a već se jučer njoj munjevito, i s istom 'šokovitošću', priključio predsjednik RH, namjesto da intervenira zaštitnim ovlastima koje ga obvezuju.

Prestala je postojati i najmanja dvojba da je Jadranka Kosor najgrublje i bez ikakvih ovlasti prekršila odluku Sabora o tzv. prvom Rehnovom prijedlogu. Uz to, uvjerljivo je najvažnije što je predsjednica Vlade RH ušla u proces praktičnog rušenja ustavnih odredbi koje se odnose na zaštitu integriteta i neotuđivosti državnog teritorija Republike Hrvatske

'Mi smo najodgovorniji za našu budućnost'

- Treći šokirajući udar munjevitog rata dogoditi će se najvjerojatnije danas, jer se i oporba po noći odlučila uključiti u ubijanje nade koja se očekuje od parlamenta. Sve skupa podsjeća na niz - ne tako davnih – iskustava, a naročito na tragično iskustvo koje se događalo 1918. godine. I tada su pripreme bile višegodišnje, a u finišu se sve događalo kao i sada. Cjelokupna upravljačka struktura u Hrvatskoj svim snagama je zaslijepljeno jurišala – kako tada tako i sada - u propast. Svaki dio te strukture sebično je mislio kako ga nakon toga čeka nagrada budućih gospodara. No, prevarili su se i tada, a prevarit će se i sada, jer logika gospodara je uvijek i u svim situacijama bila isto nemilosrdna. Prvo će na različite načine smaknuti guske predvodnike, jer su one neposredni svjedoci nečasnog nedjela - ističe Jurčević.

Upravo zbog toga, dodaje, nažalost su ostale dugoročne više generacijske posljedice za cijelo društvo, koje je sada svjedok i akter dramatičnog lomljenja naše budućnosti.

- Nemojmo se podcjenjivati. Nemojmo bježati od odgovornosti. Svi smo upravo sada najodgovorniji za našu budućnost. Probudimo se! Djelujmo! Već viđena magla je pred nama! - poručuje predsjednički kandidat Jurčević.

Primjedbe

Popularni postovi