HRVATSKA ŠAPTOM PADE

Priopćenje u povodu dramatične situacije u graničnom sporu sa Slovenijom
Ocjena: / 7
LošeOdlično
Petak, 30 Listopad 2009 08:35

Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

Josip Jurčević, neovisni kandidat za Predsjednika RH

Priopćenje za javnost
30. 10. 2009.
Povodom prodaje teritorija
HRVATSKA ŠAPTOM PADE
Nakon jučerašnjeg objavljivanja osnovnih podataka o nacrtu slovensko-hrvatskog sporazuma o međudržavnoj granici, u koji je ušla predsjednica Vlade RH, prestala je postojati i najmanja dvojba da je Jadranka Kosor najgrublje i bez ikakvih ovlasti prekršila odluku Sabora o tzv. prvom Rehnovom prijedlogu. Uz to, uvjerljivo je najvažnije što je Predsjednica Vlade RH ušla u proces praktičnog rušenja ustavnih odredbi koje se odnose na zaštitu integriteta i neotuđivosti državnog teritorija Republike Hrvatske.
Pritom je za hrvatsku državu, hrvatske građane i hrvatsku budućnost nebitno koji su motivi i interesi Predsjednicu Vlade RH odveli na taj veleizdajnički put. Odnosno, nebitno je radi li to ona zbog korumpiranosti, ucjene, neznanja ili nekih drugih razloga.
Bitno je, ima li hrvatska država institucijske snage zaustaviti dramatično negativne procese koji se – nakon sustavne de konstrukcije i kriminaliziranja temeljnih postignuća Hrvatskog domovinskog rata, neviđene pljačke nacionalnih bogatstava te rušenja svekolikog dostojanstva hrvatskih građana – sve ubrzanije kreću prema sveopćoj državnoj, društvenoj i nacionalnoj kapitulaciji.
Zapanjujuća je lakoća kojom se događa to urušavanje. Kao da smo žrtve veoma temeljito pripremljenog munjevitog rata. Naime, još se nismo imali vremena suočiti ni s šokom ozbiljnosti udara Predsjednice Vlade RH, a već se jučer njoj munjevito, i s istom šokovitošću, priključio Predsjednik RH, namjesto da intervenira zaštitnim ovlastima koje ga obvezuju. Treći šokirajući udar munjevitog rata dogoditi će se najvjerojatnije danas, jer se i oporba po noći odlučila uključiti u ubijanje nade koja se očekuje od parlamenta.
Sve skupa podsjeća na niz - ne tako davnih – iskustava, a naročito na tragično iskustvo koje se događalo 1918. godine. I tada su pripreme bile višegodišnje, a u finišu se sve događalo kao i sada.
Cjelokupna upravljačka struktura u Hrvatskoj svim snagama je zaslijepljeno jurišala – kako tada tako i sada - u propast. Svaki dio te strukture sebično je mislio kako ga nakon toga čeka nagrada budućih gospodara. No, prevarili su se i tada, a prevarit će se i sada, jer logika gospodara je uvijek i u svim situacijama bila isto nemilosrdna. Prvo će na različite načine smaknuti guske predvodnike, jer su one neposredni svjedoci nečasnog nedjela.
Nažalost, ostajale su i ostajat će dugoročne razorne više generacijske posljedice za cijelo društvo.
Mi, cjelokupno hrvatsko društvo – pojedinačno, partikularno i cjelovito – ovog trenutka svjedoci smo i akteri dramatičnog lomljenja naše budućnosti. Svatko od nas je odgovoran, sukladno svojoj društvenoj ulozi, društvenom položaju te društvenoj i pojedinačnoj moći s kojom kao takvi raspolažemo.
Nemojmo se podcjenjivati. Nemojmo bježati od odgovornosti. Svi smo upravo sada najodgovorniji za našu budućnost. Probudimo se! Djelujmo! Već viđena magla je pred nama!

Primjedbe

Popularni postovi