POSLJEDNJI POZIV NACIONALNIM KANDIDATIMA ZA PREDKAMPANJU

Izborni stožer Josipa Jurčevića,
nezavisni kandidata za Predsjednika Republike Hrvatske
Zagreb, 04. 09. 2009.
Izvješće s konferencije za medije
Tema:
Javni poziv nezavisnim predsjedničkim kandidatima na sudjelovanje u predkampanji
Josip Jurčević, nezavisni kandidat za Predsjednika RH, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je pozvao ostale nezavisne kandidate da sudjeluju u predkampanji. Predkampanjom bi se, objektivnim i transparentnim načinom, odabrao samo jedan nezavisni nacionalni kandidat koji bi sudjelovao u kampanji za predsjednika RH, a svi ostali nezavisni kandidati bili bi dio njegovog izbornog stožera.

Jurčević je naglasio kako je razvidno da postojeće upravljačke strukture – koje su krajnje korumpirane, neuspješne, asocijalne i anacionalne – neće Hrvatsku izvesti iz sve katstrofalnije gospodarske i opće društvene krize. Stoga je nužno da u Hrvatskoj započnu korjenite upravljačke promjene, koje će nas učiniti stabilnom i sigurnom zajednicom, u kojoj žive uspješni, životno zbrinuti i sretni ljudi, jer hrvatsko društvo ima sve pretpostavke za to: prirodna bogatstva i očuvan okoliš, važan geoploltički položaj i izuzetan socijalni kapital.

Proces dubinskih upravljačkih promjena u Hrvatskoj, rekao je Jurčević, treba započeti izborom stvarno nezavisnog Predsjednika RH koji ne pripada postojećoj upravljačkoj strukturi koja je Hrvatsku dovela do ruba socijalnog kaosa. Predkampanja će dati samo jednog nezavisnog nacionalnog kandidata koji će biti favorit predsjedničkih izbora, jer će on biti prijedlog građana a ne uskih interesnih skupina tj. stranaka koje su okupirale položaje političke moći.
Zbog svega toga, naglasio je Jurčević, predsjednički kandidati koji se predstavljaju nezavisnima moraju biti odgovorni i osobne ambicije podrediti interesima zajednice, te na taj način pokazati da se razlikuju od postojećih političkih struktura koje su izgubile svaku vjerodostojnost i povjerenje građana.

Protiv predkampanje kao modela objektivnog odabira jednog zaista nezavisnog nacionalnog kandidata već sada djeluju mnogobrojne silnice, od političkih i privatizacijskih skupina kojima je već davno istekao rok trajanja, do vlasnika i urednika najmoćnijih medija koji su dio korupcijskog lanca. Tako se tri mjeseca prije izbora, u strahu od promjena koje su nužne za hrvatski prosperitet, pokušava zloporabom javne i medijske moći birače uvjeravati kako ozbiljno postoje samo predsjednički kandidati koji su poželjni sadašnjim gospodarima Hrvatske.

Pritom se u medijima kao spasitelji Hrvatske i nezavisni predsjednički kandidati predstavljaju čak i pojedinci koje dvadesetak godina intenzivno osobno sudjeluju u pljački nacionalnog vlasništva i sustavnom upropaštavanju hrvatskih interesa. Uz to još i vrijeđaju dostojanstvo građana tvrdnjama kako su oni među prvima otkrili i prepoznali vrijednost hrvatske kulturne baštine te su je kupili u vrijeme dok je bila jeftina.

Na koncu je Jurčević upozorio na opasnost najavljenih rasprodaja hrvatskih šuma, HEP-a i ostalog nacionalnog blaga. Stoga je, još jedanput, javno pozvao sve istinske i odgovorne nezavisne nacionalne kandidate da sudjelovanjem u modelu predkampanje pridonesu početku procesa korjenitih upravljačkih promjena, te se tako suprotstave općoj hipokriziji, manipulacijama i rasprodaji svega što vrijedi u Hrvatskoj.

Primjedbe

Popularni postovi