KOMENTAR.HR O PREDKAMPANJI

Nezavisni predsjednički kandidat Josip Jurčević pozvao je danas ostale nezavisne kandidate da sudjeluju u predkampanji u kojoj bi se izabrao samo jedan nacionalni nezavisni kandidat, a koji bi, po Jurčićevim riječima, mogao osigurati korjenite promjene nužne Hrvatskoj.

Jurčević je, na konferenciji za novinare, kazao kako Hrvatsku iz krize ne mogu izvući "krajnje korumpirane, neuspješne, asocijalne i anacionalne postojeće upravljačke strukture".

"Proces dubinskih upravljačkih promjena u Hrvatskoj treba započeti izborom stvarno nezavisnog predsjednika Republike Hrvatske koji ne pripada postojećoj upravljačkoj strukturi, koja je zemlju dovela do ruba socijalnog kaosa", rekao je Jurčević.

Zato očekuje da bi predkampanja, u kojoj bi se svi nezavisni kandidati mjesec dana prije izbora predstavili u županijskim središtima, u Zagrebu, te u po jednom mjestu u BiH i dijaspori. Tamo bi, smatra Jurčević, pokazali da se razlikuju od postojećih političkih struktura "koje su izgubile vjerodostojnost i povjerenje građana".

Ustvrdio je i da su se protiv predkampanje već sada usmjerile "političke i privatizacijske skupine kojima je već davno istekao rok trajanja te vlasnici i urednici najmoćnijih medija koji su dio korupcijskog lanca".

"U medijima se kao spasitelji Hrvatske i nezavisni predsjednički kandidati predstavljaju čak i pojedinci koji 20-ak godina intenzivno osobno sudjeluju u pljački nacionalnog vlasništva i sustavnom upropaštavanju hrvatskih interesa. Uz to još vrijeđaju dostojanstvo građana tvrdnjama kako su među prvima otkrili i prepoznali vrijednost hrvatske kulturne baštine te su je kupili jeftino", rekao je Jurčević.

izvor --> Komentar.hr

Primjedbe

Popularni postovi