PROF. JURČEVIĆ DANAS U EUROPSKOM DOMU NAJAVIO KANDIDATURU ZA HRVATSKOG PREDSJEDNIKA

Dan nakon Snaderove ostavke na mjesto premijera Vlade RH i dva dana uoči izvještajnog Sabora HDZ-a, prof. dr. Josip Jurčević objavio predsjedničku kandidaturu

Nezavisni kandidat Josip Jurčević objavio je danas, na konferenciji za novinare u Europskom domu, svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske.
Ustvrdivši da se Hrvatska nalazi u procesu opće, duhovne, gospodarske i upravljačke krize, Jurčević je naglasio važnost nadolazećih predsjedničkih izbora, a koji bi pobjedom kandidata izvan postojeće upravljačke strukture trebali značiti početak dubinskih promjena u zemlji i zaustavljanja negativnih društvenih procesa.
Da bi se takvo što moglo dogoditi preduvjet je provođenje MODELA PREDKAMPANJE, koja je nova u hrvatskom izbornom iskustvu, smatra Jurčević.
"Radi se o modelu koji bi objektivnim i transparentnim načinom doveo do isticanja jednog, zajedničkog nezavisnog nacionalnog kandidata. Na taj način bi se spriječilo uzaludno rasipanje glasova i osigurala pobjeda nezavisnog kandidata", naglasio je.

Predstavljajući svoj program, prof. Jurčević je naglasio da program Predsjednika RH nije i ne smije biti samovoljan čin, već je on precizno određen Ustavom i zakonima Republike Hrvatske. Također je naglasio da se Hrvatskim Predsjednikom ne postaje samim činom izbora na tu dužnost, nego odgovornim praktičnim obavljanjem predsjedničke dužnosti, sukladno ustavnim i zakonskim ovlastima.
Hrvatska ima sve pretpostavke da bude stabilna i sigurna zajednica u kojoj žive uspješni, životno zbrinuti i sretni ljudi, ali da bi ona zaista takvom postala nužno je započeti s procesom dubinske institucijske preobrazbe i vratiti povjerenje građana u upravljačke strukture. Za novu demokratsku paradigmu potrebni su novi, nepotrošeni ljudi, koji su se već dokazali stručnim, moralnim i socijalno odgovornim društvenim djelovanjem, zaključio je prof. Jurčević

Izbjegavši stereotipno obraćanje predstavnicima medija, osobnom uvjerljivošću i simboličnim, scenskim načinom predstavljanja vlastitog programa, prof. Jurčević je poslao snažnu poruku o nužnosti promjene i potrebi žurnog djelovanja kako hrvatsko društvo ne bi potonulo u još dublji, nekontrolirani socijalni kaos.

Primjedbe

Popularni postovi