JOSIP JURČEVIĆ SA SUPRUGOM POSJETIO DARIA KORDIĆA


Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

U petak, 24. srpnja 2009., kandidat za Predsjednika Republike Hrvatske, Josip Jurčević i njegova supruga posjetili su Daria Kordića, koji se nalazi na izdržavanju 25 godišnje haške zatvorske kazne u austrijskom zatvoru Karlau u Grazu.

Kao što je već objavljeno u medijima, Dario Kordić je osuđen u političkom procesu na temelju krivotvorenih dokaza i lažnih iskaza koje su priredile vladajuće strukture u Hrvatskoj. U prilog tome svjedoči i činjenica da je Carla del Ponte, stoga, podnijela zahtjev za obnovom sudskog postupka generalu Tihomiru Blaškiću, no sudsko vijeće nije prihvatilo taj zahtjev. Osim toga, još za trajanja suđenja Kordiću, vladajuće strukture u Hrvatskoj i na hrvatskim prostorima u BiH su obustavile bilo kakvu potporu Kordiću, jer nije pristajao na nikakve «dealove» koji su mu nuđeni.

Usprkos svemu tome, Dario Kordić s izuzetnom duhovnom snagom podnosi nepravdu, te se i u zatvoru osjeća slobodnim čovjekom prepunim vjere i nade, u svakom pogledu. Tu svoju nadahnutost, energiju i zauzetost za opće dobro i Hrvate, Kordić prenosi na brojne goste koji ga posjećuju u zatvoru. Svi koji su odlazili kod Daria Kordića u zatvor, kretali su s mišlju kako ga utješiti ili mu pomoći na druge načine. Međutim, nakon susreta svi svjedoče da je Dario njima davao duhovnu snagu, te povećavao vjeru i nadu.

Tako je bilo i prigodom posjeta Josipa Jurčevića i njegove supruge. Dario Kordić je izvrsno obaviješten o događajima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te svijetu, a živo i do detalja su ga zanimala različita osobna i društvena iskustva i procjene posjetitelja. Poseban interes Kordić je pokazao za perspektive položaja Hrvata u BiH i mogućnosti duhovne i upravljačke preobrazbe u Hrvatskoj. U tome smislu podupro je ostvarivanje nacionalnog i zajedništva i političke sinergije svih za sada razasutih pojedinaca i skupina. Glede skorih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, Dario Kordić je potpuno suglasan s modelom predkampanje, koji jamči da će na izbore ići samo jedan nezavisni nacionalni kandidat.

Na koncu, Dario je zamolio Josipa Jurčevića i njegovu suprugu da i oni u njegovo ime još jedanput prenesu njegove pozdrave i zahvalu brojnim Hrvatima koji mu pišu, posjećuju ga i pružaju druge vrste potpore njemu i njegovoj obitelji. A svim Hrvatima – u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te iseljeništvu – uputio je poruku i svoje molitve da ustraju u međusobnoj solidarnosti te zauzetosti na očuvanju tradicionalnih vrijednosti i ostvarivanju zajedničkih interesa.

Primjedbe

Popularni postovi