JOŠ JEDNOM O MODELU PREDKAMPANJE

HAKAVE je odlučio dopustiti komadić svog virtualnog prostora i jednom od svojih članova, predsjedničkom kandidatu prof. Jurčeviću. I dogodila im se demokracija. Više od pedeset komentara nije neobično za neke druge portale, ali na ovom portalu su rijetki članci, analize i reportaže koje imaju više od desetak komentara. Pogledajte koliko nerazumijevanja kod tzv. intelektualaca i 'akademika' za MODEL PREDKAMPANJE. Model kojeg mladež i umorni hrvatski birači nacionalne opcije upravo zazivlju zbog iskustava iz prijašnjih predsjedničkih kampanja.
Sjetimo se poraza Mate Granića i Dražena Budiše od Stipe Mesića. Pa Jadranke Kosor i niza 'desnih' kandidata (Pašalić, Kovačević, Rojs,...) opet od Stipe. Da ne spominjemo parlamentarne izbore ili posljednji primjer izbora za zagrebačku gradsku Skupštinu (liste Tome Jelića, D. Golubića, Rojsa i Jedino Hrvatske, Rožića itd.. pojedinačno nisu prešle prag, a osvojili su oko 20 % glasova).
Narod i Crkva traže i pozivaju na jedinstvo konzervativne, katoličke, ne nužno desne opcije. Ali tu se uvijek nađu samozvane veličine koje si umisle mojsijevsku ulogu dok nošeni svojom 'karizmom' ne padnu po tko zna koji put na istom testu - testu vjerodostojnosti.
Naime, svaki kandidat komu nije do osobne promocije, koji nije isključiv, koji želi okupiti što širi krug suradnika, mudro će pozvati i konzultirati i one koji ne misle baš kao on. Ako treba, pristat će i na sučeljavanje s onima koji procjenjuju da i sami imaju nešto ponuditi istom biračkom tijelu.
Ali, ne! Ovaj put ulogu Don Kihota preuzima Miro Tuđman kojeg su istomišljenici oko njega uvjerili da je PREZIME=PRogram. I hoda profesor po svijetu i što više hoda - ima manje pristalica. Neki koji ga nikad nisu čuli, zbog velike fizičke sličnosti s ocem, mišljahu da bi on mogao biti vođa koji će ponovno okupiti rasute 'piliće' po svijetu.
Njegova neuvjerljivost, neoriginalnost, dosadni način odgovaranja i na najjednostavnija pitanja odbijaju a ne privlače. Isključivost njegovih sadašnjih suradnika podsjeća na njegove kadrovske promašaje u obavještajnoj zajednici. Ali svi bismo mu sve to oprostili i nadišli kad bi i na koji način pokazao da mu je uistinu stalo do okupljanja a ne do novih dioba. Ovako, slijepci vode slijepca i dovest će ga do novih 1 ili dva posto biračkog tijela. Šteta i za njega osobno i za tzv. desnu scenu.

Primjedbe

Popularni postovi