PREDAO SE OTMIČAR ANTE JELAVIĆA

Saša Savinović, jedan od osumnjičenih za sudjelovanje u otmici Ante Jelavića, predao se u srijedu policiji a sud u Konjicu ga je nakon 24-satnog pritvora pustio da se brani sa slobode, potvrdio je državni odvjetnik Sead Đikić koji vodi istragu.


- Smatrao sam kako nema osnove za Savinovićevo zadržavanje u pritvoru. Izrečene su mu mjere zabrane. Oduzete su mu putne isprave dok se okonča proces - rekao je državni odvjetnik Đikić.

Osumnjičenom Savinoviću zabranjeno je napuštanje BiH.

Po Đikićevim riječima, istražni postupak u slučaju Jelavićeve otmice odvija se sporo zbog korespodencije istražnih tijela diplomatskim putem.

- No, imamo jako dobru suradnju s USKOK-om s kojim razmjenjujemo sve što je važno jednoj ili drugoj strani - ističe Đikić.

Dvojica osumnjičenih u BiH za otmicu Ante Jelavića, Saša Savinović i Vlatko Miličević brane se sa slobode, dok su trojica osumnjičenih u Hrvatskoj za ovo kazneno djelo Mario Miličević, Vlado Ćurić i Dalibor Prgomet.

Bivši hrvatski član BiH Predsjedništva Ante Jelavić otet je 8. travnja u središtu Zagreba. Otmičari su ga prebacili u Ramu u BiH odakle je uspio pobjeći dan kasnije. (H)
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade