PO ŠUMAMA I GORAMA... U BOSNI SE NE ZNA JE LI '49. ILI 2009.



Jos jedan sporazum na stetu Hrvata. ( Mesic u posjeti BiH. ) PDF Ispis E-mail
Utorak, 05 Svibanj 2009
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:WWqIVO4CNCoKFM:http://www.ag-luedinghausen.nrw.de/aufgaben/email/Email.jpgSadašnje državno vodstvo Hrvatske učinit će sve što je potrebno i što se od njih zatraži za konačno političko slamanje i nestanak Hrvata u Bosni i Hecegovini. Sjetimo se samo "dobrovoljnih" isporuka Haškom sudu hrvatskih generala i političara iz Bosne i Hercegovine.Sjetimo se samo sramotnih i lažnih svjedočenja protiv njih od strane sadašnjeg Hrvatskog predsjednika i mnogih drugih zastićenih svjedoka.
Sjetimo se Sanaderovog asisitiranja i uplitanja u HDZ BiH, prije par godina, i nakon toga formiranja dva HDZ-a u Bosni i Hecegovini, što je rezultiralo razbijanjem biračkog tjela i snage tamošnjih Hrvata.Te su se osljedice katastrofalno osjetile na zadnjim lokalnim izborima u srednjoj Bosni, Jajcu i Mostaru, gdje su Hrvati izgubili vlast i vodeće političke pozicije.
Sada se pokušava potpisati sporazum o izručivanju na osnovu pravomoćnih presuda sa Bosnom I Hecegovinom koji je na očitu i čistu štetu Bosanskih Hrvata i sa ciljem uklanjanja preostalih političkih prebjega, većinom Hrvata i protivnika muslimanskog vodstava u Sarajevu koji su našli sklonište u Hrvatskoj na osnovi dvojnog državljanstva. Ovaj sporazum je direkno usmjeren protiv političkih osuđenika a ne i nikako protiv kriminalaca i ubojica, kako se pokušava našminkati za hrvatsku javnost. Trebamo znati da je jedan od političkih prebjega u Hrvatskoj i vodja Hrvatske samouprave bosanskih Hrvata, gospodin Ante Jelavić, gonjen motiranom optužnicom iz Sarajeva i Bosanskog državnog sudstva koje je u rukama SDA i Bosanskih muslimana. Isti slučaj montirane optužbe ponavlja se upravo sada sa gospodinom Draganom Čovićem, političkim vođom jednog dijela HDZ-a u BiH i inicijatorom Prudkog Sporazuma i nove entitetske podjele u Bosni.Tu je i veliki broj ratnika i bojovnika HVO-a nad kojim se vodi nesmiljena hajka muslimanskih sudova i njihovog državnog aparata. Sude im uvijek i bez iznimke baš muslimanki suci i tužitelji, kao po onoj staroj iz turskog vremena: "Kadija te tuži, kadija ti sudi"
Bivše pripadnike HVO-a osuđuje se bez ikakvih osnova i dokaza na maksimalne kazne i zatvara ih se u kaznionice poput zeničke, čija je uprava i personal čisto muslimanska, gdje su izloženi neviđenoj torturi i napadima od isti onih koji su ih u odorama Armije BiH ubijali i progonili 1993, za vrijeme hrvatsko-muslimanskog sukoba.
U skupinu političkih prebjega iz Bosne spadaju i muslimani koji su bili na strani Fikreta Abdića i njegove autonomije, bilo s oružjem ili ne, protiv Izetbegovićevih islamskih fanatika i zlikovavca generala Dudakovića, a nemojmo zaboraviti da se baš ovi muslimani većinom izjašnjavaju kao Hrvati. Sve ove ljude od Mesića su još davno zatražili Haris Silajdjic i muslimanska klika u Sarajevu, a pod pritiskom njegovih nalogodavaca i mecena on sada progurava ovaj sporazum pod krinkom kriminalne i policijske suradnje između dvije zemlje.Tobože zbog upliva kriminalnih struja i skupina sa prostora Bosne i Hecegovine na teritorij države Hrvatske.
Kada pogledate rad i sastav sudova u Bosni i Hecegovini, napose onih na djelovima Bosanske Federacije i u Sarajevu, sve će vam odmah biti jasno - kakve su u stvari nakane i posljedice ovog sporazuma
Od općinskih, kantonalnih, federalnih pa do državnog suda Bosne i Hecegovine više od 90 % sastava tih sudova čine suci muslimani i poslušnici Stranke Demokratske Akcije i Islamskog Rijaseta Bosne i Hecegovine, a to znači da ti sudovi sude po uputama Mustafe Cerića, Bakira Izetbegovića, Harisa Silajdžića,Tihića i ostale post-Alijne vrhuške.To je možda posljednji ubod u srce i dušu Bosanskih Hrvata od strane Mesićeve boljševičke vrhuške, posljednji ali i naj smrtonosniji ubod u Hrvatsku opstojnost u Bosni i Hercegovini i sve ovo se čini s krajnjim ciljem slamanja i posljedneg atoma političke snage Bosanskih Hrvata.S krajnim ciljem uklanjanja katolika na prostorima Bosanske Federacije i uklanjanja bilo kakvog uticaja Katoličke Crkve, kao čuvara kršćanstva i istinske povjesti na tim prostorima.
Ponavljam da je sporazum tu samo radi političkih interesa Sarajeva i na štetu Hrvata iz Bosne i Hercegovine.Kriminalci i ubojice , budi te sigurni, ne bi nicali poput gljiva po Hrvatskoj da je ostao isti ili jači vizni režim i bolja kontrola granice spram BiH, Srbiji i Crnoj Gori kao sto je to bilo prije Mesića. Ali Mesić se zdušno potrudio da to ukine što prije jer su mu kriminalci s tih prostora potrebni u njegovom sistemu i načinu vlasti.
Dvojna drzavljanstva smetaju najviše Bosanskim muslimanskim vođama jer sve je veci broj i muslimana u Bosni koji imaju dvojno drzavljanstvo a to današnjim tvorcima Bošnjačke nacije baš i ne ide na ruku. Normalno dvojno drzavljanstvo smeta i hrvatskim komunistima i njihovom vođi jer imaju isti cilj kao i gospoda iz Sarajeva, a to je "NESTANAK BOSANSKIH HRVATA I NJIHOVIH POLITIČKIH VODJA".
Cilj je to i Anglo-Američke (MI6) uprave, i njihovih visokih predstavnika i sudaca u Bosni.Prešutni i tihi nestanak (Katoličkog) temeljnog naroda, koji ne smije imati svoj entitet i samoupravu, svoj jezik, svoje škole, slobodno ispovjedati svoju vjeru i čija se povijest u Bosni sustavno briše i zaboravlja sve zbog zloslutnog nauma stvaranja nove nacije i unitarne Bosanske države.
Naroda bez čijeg postojanja Bosne i Hercegovine nikada nebi ni bilo, i zbog čijeg će sustavnog istrebljivanja ta ista država ponovo gorjeti i izgorjeti u divljem ognju međunacionalnog i religijskog sukoba, vrlo brzo i od koje će na kraju ostati samo ruševine.
Poput kamenih gomila srednjovjekovnog grada Bobovca u Kraljevoj Sutjesci, stolujućeg mjesta starih Bosanskih kraljeva, kojeg zaobilaze i od čije hrvatske i katolicke povijesti bježe kao vrag od križa, tvorci unitarne Bosne. Državne tvorevine koja se rađa, uz pomoć perfidnih prevara i sporazuma na štetu Hrvata i koja u prah i pepeo pretvara sve što je iskonska duša Bosne. Koja svoju povijest ispisuje političkim progonima, zastrašivanjem i prevarama, skrivanjem i falcificiranjem istine, pucnjima i eksplozivom, zatvaranjem i odvođenjem svega što se kosi sa novim i dirigiranim ustrojem BiH. Sliči li vam sve ovo na ne tako davnu politiku i propalu komunističku tvorevinu na ovim prostorima, nastalu upravo na istom principu, a to je da " Hrvati moraju nestati da bi Jugoslavija (BiH) zivjela."

Marko Malic

Primjedbe

Popularni postovi