„Samo će preživjeti onaj narod, koji će imati sinove koji će biti spremni za nj umrijeti!“

U viteza krunica
Četvrtak, 09. travnja 2009.

U viteza krunicaU Zagrebu je 2. travnja ove godine, u prepunoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu održana promocija djela “U viteza krunica: Zagreb u hrvatskom obrambenom i osloboditeljskom Domovinskom ratu. Spomenica životima darovanima idealu hrvatske države” autorice Gordane Turić u izdanju Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Zagreba. Radi se o pet knjiga, na ukupno 3586 stranica, sa 3317 snimaka i 1126 crteža, u kojima su izloženi životopisi 1236 hrvatskih vitezova, poginulih, nestalih ili umrlih branitelja iz Zagreba (i onih rođenih u hrvatskoj prijestolnici, i onih koji su u njemu prebivali u trenutku odlaska u Domovinski rat). Ovo enciklopedijsko djelo, ne uzimajući u obzir elektronske portale, uz časnu iznimku Večernjeg lista i njegovog novinara Zvonimira Despota, potpuno su zanemarili hrvatski javni i otvoreni mediji.(djl)

Opširnije...

Samo se u negdašnjoj Albaniji, Kini i Tunguziji moglo dogoditi da javna TV ignorira ovakav događaj. Isto se odnosi na druge 'javne' medije i tiskovine. Prestanimo ih financirati, kupovati pa i čitati, jer ne cijene slobodu koju imamo zahvaljujući mladićima o kojima piše uvažena gđa Turić. Samo je majka mladića koji je i sam dao život da bismo mi mogli živjeti, mogla napisati toliko stranica, prikupiti toliko fotografija i dokumenta. HVALA TI GORDANA.
Nažalost, nisu mediji ignorirali samo predstavljanje ove knjige. Oni su po 'defaultu' odgovorni za zaborav naših heroja, nerijetko i od njihovih najbližih. Oni koji ne shvaćaju da u vječnosti nema takve kategorije kakva je vrijeme, ne mogu shvatiti niti da će se već sutra suočiti s tim hrabrim mladićima koji su svojom žrtvom osigurali ne samo slobodu Domovini na zemlji, nego su, prema svetom Pismu, zaslužili i vječnu Domovinu. Vrijeme je za novi pokret, za prevrednovanje vrednota koje nam nameću mediji. Vrijeme je na čelo HRVATSKE dovesti vjernika, asketu, karizmatika koji će prije svega i iznad svega znati cijeniti Boga i našu braću i sestre koji nisu žalili dati svoj život za nas. Onaj koji nas uvjeri da će to znati cijeniti, spreman je započeti OBNOVU HRVATSKE. Oslobodili smo zemlju, ali nismo dočekali SLOBODU. Za istinski slobodnu Hrvatsku treba nam ISTINSKI SLOBODAN, DOISTA SVOJ PREDSJEDNIK. Predsjednik koji se ne će klanjai 'zlanom teletu' ni nametnutim veličinama iz masonskih loža.

Primjedbe

Popularni postovi