HRVATSKA SOCIJALNO DEMOKRATSKA ZAJEDNICA

Dosta s veleizdajama, došlo je vrijeme pometanja
Ponedjeljak, 13. travnja 2009.
Mesić i SanaderU Uskršnjem broju Glasa Koncila uredničkim komentarom Ivan Miklenić vrlo se otvoreno i jasno posvetio stanju u kojem se danas našla Hrvatska. Na početku komentara autor se osvrće na hrvatsko primanje u NATO, što je "definitivni izlazak Hrvatske iz umjetnih državnih tvorevina 20. stoljeća". Time su ujedno poražene "skrivene ideološko-političke snage, koje ne samo da se nisu mirile s opstankom samostalne hrvatske države već su je i više ili manje suptilno potkapale". U komentaru se kaže kako je sada došlo vrijeme za unutarnji preustroj Domovine, u skladu s trajnim legalnim i legitimnim hrvatskim nacionalnim ciljevima. Pri tome je autor vrlo oštar, uspoređujući s veleizdajom mnoge načine kojima se vlada, odnosno pristupa nacionalnim vrijednostima, od afera s menadžerskim kreditima, preko davanja povlastica za stranačku poslušnost, sve do toleriranja upropaštavanja mladih ljudi. Sve ovo rezultiralo je raskidom između tzv. političkih elita i najzdravije jezgre hrvatskoga naroda. "Odmak od usmjerenja koja pružaju hrvatski nacionalni ciljevi odraz je ili (ne)svjesnog lutanja ili nedopustivo teške zloporabe koja bi se mogla izjednačiti s nacionalnom veleizdajom", piše Miklenić, zaključujući: "za Hrvatsku, koja je osigurala opstojnost, nastupio je sudbinski važan čas unutarnjeg »pometanja« i sređivanja koji se ne smije prokockati".(mm)
Opširnije...

Pokreti se umiraju i radjaju kao i svaki drugi živi organizam. Obično počivaju na karizmi vodje. Vođu se ne može 'izmisliti', odabrati kao 'nasljednika' (čega je pokojni predsjednik Tuđman očito bio svjestan), medijski 'isforsirati'... Vjerujem da svaki narod može izmoliti vođu za određeno vrijeme. I ovaj komentar vlč. Miklenića je jedan od vapaja za novim pokretom.
Pokretom koji će više voditi računa o SOCIJALNOJ pravdi, UZAJAMNOSTI, duhovnoj obnovi naroda i političkih elita (prije svih drugih). Rađa se, čvrsto sam uvjeren, pokret kojeg će voditi 'jedan ozmeđu nas', čovjek iz naroda i za narod. Novi pokret se ne će rađati ni po kakvim 'klijetima', vikendicama ni 'barakama'. On će se rađati kroz kampanju na slijedećim predsjedničkim izborima. Svi kandidati izvan lijevog, kriptokomunističkog kruga, bit će pozvani da zajednički nastupe u svim županijama i XI izbornoj jedinici. Neka se svaki predstavi svome narodu izravno, odgovarajući na sva moguća pitanja. I nek se onda glasuje o svakom od kandidata. Tada nije bitno hoće li tu biti njih dva ili 12. Onaj koji ne pristane na takovo predstavljanje se delegitimira kao narodni kandidat i unaprijed biva osudjen na 1-2 % glasova, kao i svi slični dosadašnji kandidati: dr. Letica, dr. Kovačević, dr. Pašalić, zamal dr. Rojs:), Paraga, Djapić i ini. Onaj koji pobjedi kroz takve PREDIZBORE postaje jedan i JEDINI, ZAJEDNIČKI KANDIDAT narodne Hrvatske, socijalno osjetljive, na koncu i braniteljske Hrvatske. Hrvatske koja ne će ulaziti u EU na koljenima. Hrvatske koja ne će trgovati svetinjama, koja će skrbiti o stvarnim BRANITELJIMA, koja će konačno završiti naše BITKE IZ PROŠLOSTI.
NEK SE RAĐA - HRVATSKA SOCIJALNA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA!!!

Neka bude HRVATSKA, jer nam treba vratiti NACIONALNI PONOS, jer naša braća u BiH nisu riješila NACIONALNO PITANJE, a zbog toga ni svoj sigurni opstanak u Domovini Bosni i Hercegovini.

Neka bude SOCIJALNA po načelima naše KATOLIČKE CRKVE, po okružnicama naših papa, pismima i poslanicama naših kardinala, nadbiskupa i biskupa. U teškim vremenima samo SOLIDARNOST, bratska UZAJAMNOST jamči opstanak vitalnog dijela naroda, osigurava budućnost nacije.

Neka bude DEMOKRATSKA, jer su sve naše stranke postale oligarhijski bastioni u kojima nema mjesta za sposobne nego samo za podobne. Treba nam pokret u kojem će se poštovati načelo subordinacije, u kojem ne mora i ne smije biti centralizirano ništa što nije centralizirano u normalnom, demokratskom poretku. Tada će prestati potreba za Regionalnim, pokrajinskim strankama i strančicama.

I neka bude ZAJEDNICA u najboljem i najizvornijem smislu te riječi. U Zajednici ne vlada anarhija, ali ni diktatura. U Zajednici jedni druge poštuju, jači pomažu slabije.
Zato nam kao kruh nasušni već danas treba HSDZ!!!


Primjedbe

Popularni postovi