UJEDINJENJE DVAJU HDZ-a U BiH: 'PRIČA' ILI PLAN

Čović ne prodaje priču o ujedinjenju dvaju HDZ-ova nego ZNA iz pouzdanih izvora (koje je 90ka očito izgubila) da su u Zagrebu svjesni kako više ne mogu manipulirati biračima u XI izbornoj jedinici, za potrebe predsjedničkih i parlamentarnih izbora. Stoga će pritisak k ujedinjenju rasti srazmjerno blizini početka kampanje za predsjedničke izbore. Tim više što su u Zagrebu svjesni da primjerice i dr. M. Tudjman i dr. Josip Jurčević, da spomenem samo one koji su dosad najavili mogućnost kandidature, imaju velik broj simpatizera i u jednom i u drugom HDZ-u u BiH. Ako se kandidira i Đuro Dečak, HDZ-ov kandidat može računati na manje glasova nego ih je prije pet godina osvojila Jadranka Kosor.

Zato je plan ujedinjenja dvaju HDZ-a je, upućeni kažu, napravljen kao NEODGODIV.
Na terenu se već prikupljaju potpisi utjecajnih, što bivših što aktualnih hadezeovaca, za koje ne znaju ni u jednom ni u drugom predsjedništvu, koji bi u pogodnom momentu trebali izići u javnost s POZIVOM na SABOR UJEDINJENJA dvaju HDZ-ova.

Bit će zasigurno i jednih i drugih 'hadezeovaca' koji će se toj ideji suprotstaviti i pokušati 'osnivati' neki 'novi hdz' ili neku novu stranačku opciju, ali će većina podržati (unaprijed) svaki prijedlog Zagreba, u što ćemo se moći uvjeriti i prigodom otvaranja Sajma. Teško će Sanader odoliti pozivima jednih i drugih, bivših i sadašnjih hadezeovaca, da se upravo oni pokažu kao dosljedni, kao oni koji imaju 'težinu u narodu'. Svi oni mogu računati samo na eventualno loše procjene obavještajnih krugova koji informiraju premijera.

Primjedbe

Popularni postovi