SIJEDE GLAVE HKV-a

Reportaža: Izborna Godišnja skupština HKV-a 2009.
Nedjelja, 22. ožujka 2009.
Izborna godišnja skupština HKV-a 2009.U subotu 21. ožujka 2009. u prostorijama «Hrvatskoga slova» i Hrvatske kulturne zaklade održana je redovita godišnja skupština Hrvatskoga kulturnog vijeća, koja je ove godine ujedno bila i izborna. U nastavku donosimo slike sa skupštine, rezultate izbora za predsjednika i dva dopredsjednika, članove Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Časnog suda, kao i kraći izvještaj o samom tijeku skupštine koja je potrajala približno tri sata.(mm)
Opširnije...

Sijede glave treba poštovati. Ali, nakon same Skupštine HKV-a, mnogi od njih su primjetili da će najmladji medju njima, kolega Mate Kovačević, uskoro prevaliti pola stoljeća. Druga činjenica koja mi je iz izvješća zapela za oko da je skoro 1.200 članova za prošlu godinu uplatilo manje od 150.000 kuna članarine!? Manje od 15 kuna po glavi?! I da ih se na Skupštini, valjda zbog nevremena, okupilo jedva stotinjak.

Zašto to uopće komentiram?
Zato što se ta i takva skupina ljudi usudjuje svima koji budućeg predsjedničkog kandidata traže izvan koalicije SDP-HDZ (Vidošević, Josipović, Jurčić,...) nametnuti svog kandidata, dr. M. Tudjmana, kao jedno i jedino rješenje. Ne znam ni je li bilo drugih imena kandidata, ni je li se o tom glasovalo na Skupštini, ali što će to njima? 'Sjede glave' ne shvaćaju da su bile glasnije dok su bili prisiljeni šutjeti, da se njihova riječ bolje čula i više uvažavala, nego danas kad se zbog sudaranja sujeta i 'vizija' svakog od njih s onim do sebe, njihova riječ pretvara u 'praporac što zveči i cimbal koji ječi'. Gospodo akademici, i koji to pretendirate postati, osluhnite glas naroda.

Poslušajte one koji godinama ne izlaze na izbore i one koji se na njih spremaju izići prvi put (rođeni između 1987. i 1991.), a kojima je dosta vaših beskrajnih prepirki i umišljenih veličina. Poslušajte one koji žele DEKOMUNIZACIJU hrvatskog društva. Oni traže kompetentnog, dosljednog, čestitog predsjedničkog kandidata koji se to ne će libiti danas glasno reći i sutra dosljedno provesti u djelo. A vaš kandidat baš i ne ulijeva povjerenje.
Ako vam nije teško (i ako vam se ne gadi s obzirom na pisanje vašeg portala o FB-u) potražite na Face book-u grupu: MOLITVOM I POSTOM DO PREDSJEDNIKA KATOLIKA, u koju se za manje od tjedan dana učlanilo više od četiri stotine članova, pa proučite razmišljanja običnih, mladih Hrvata, a prestanite se (samo)zadovoljavati svojim brojnim Rezolucijama, Deklaracijama, proglasima i priopćenjima od kojih ni jedno nije imalo nikakva učinka.

I vašeg i sve kandidate koji računaju na glasove poniženih i uvrijeđenih, obespravljenih branitelja, stradalnika domovinskog rata, studenata, katolika (koji će do konca godine pokrenuti obnovu KATOLIČKE AKCIJE), natjerat ćemo na sučeljavanje i raspravu prije samog, službenog početka kampanje (prosinac, eventualno studeni ove godine), kako bismo se na koncu mogli mirne savjesti odlučiti za najboljeg, za onog koji može POBIJEDITI ljevičare iz SDP-a i HDZ-a, ili se bar izboriti za ulazak u drugi krug. NITKO NEMA PRAVO NA BIANCO PREDSTAVLJANJE hrvatske, katoličke, uvjetno rečeno konzervativne, ušućene većine.

Primjedbe

Popularni postovi