NAŠA OGNJIŠTA SE UKLJUČILA U PREDIZBORNU PREDSJEDNIČKU KAMPANJU U RH

NAŠ SUGOVORNIK: prof. dr. Miroslav Tuđman  Naša ognjišta: Hrvatstvo se u Bosni i Hercegovini očuvalo unatoč golemim povijenim neprilikama i višestoljetnomu stradanju biblijskih razmjera. Prošlostoljetne ratne pošasti, Prvi i Drugi svjetski rat desetkovali su hrvatsku populaciju, a tijekom posljednjega rata gotovo je prepolovljen broj Hrvata. Hoće li na kraju povijesni usud ostaviti Hrvatima tek sjećanje na izgubljenu kulturnu riznicu i nekadašnje sabore održane na tome području?

Miroslav Tuđman: Sudbina hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini samo potvrđuje onu povijesnu činjenicu o kojoj se govori već u Starome zavjetu. Narodi koji nemaju svoju državu, ili koji nisu ravnopravni s ostalim narodima u višenacionalnim državama, teško se mogu obraniti od vanjskih opasnosti i unutarnjih ugroza. Država nije jedino jamstvo opstanka, ali je moćna institucija koja ima zadaću štititi nacionalni opstanak i promicati budućnost. Povijest Hrvata, a posebno Hrvata u Bosni i Hercegovini, potvrđuje tu istinu. Na Hrvatima u Bosni i Hercegovini, ali i na svima nama je da ne iznevjerimo žrtve prošlih naraštaja, a budućim pokoljenjima Hrvata u Bosni i Hercegovini osiguramo stabilnu i sigurnu budućnost. (razgovarao Mate Kovačević)

Iako Mate Kovačević nije pitao, niti je Miro Tudjman komentirao svoju najavu da će se kandidirati za predsjednika RH, Naša Ognjišta su, koliko znam načinila presedan, i ovim intervjuom se ipak izravno uključila u predsjedničku kampanju. Ako ne nastave razgovore s drugim kandidatima u slijedećih šest brojeva koliko im je preostalo do predsjedničkih izbora, moglo bi se zaključiti da su se i opredjelili tko je njihova prva preferencija.

Nadam se da tako ne će biti, jer među čitateljima NO ima vjerojatno i poneki birač koji bi htio znati što kažu kandidati građanske opcije, kao i drugi mogući kandidati iz tzv. konzervativnog političkog miljea. Očekivati je dakle niz razgovora do božićnog broja NO.


Primjedbe

Popularni postovi