Valentin Ćorić odbija uzimati hranu i lijekove

Valentin Ćorić odbija uzimati hranu i lijekove

DEN HAAG - U znak osobnog prosvjeda i zbog nestručnog vođenja i dužine trajanja postupka ubuduće ću odbijati svaku liječničku pomoć, bez obzira na posljedice. Prestao sam uzimati lijekove koji mi pomažu pratiti suđenje zbog nepravednosti postupka suđenja koje je, po dužini trajanja, na putu da postane najduže suđenje u povijesti", samo je dio pisma koje je Dijana Tomašegović Tomić, odvjetnica Valentina Ćorića, jednog od šestorice optuženih Hrvata u Haagu, pročitala pred zbunjenim haaškim sucima.

Čitlučanin Valentin Ćorić, nekadašnji zapovjednik Vojne policije HVO-a i ministar unutarnjih poslova Hrvatske republike Herceg Bosne, ne želi sudjelovati u suđenju, a traži i potpuni prekid suđenja sve dok se on ponovno ne odluči vratiti u sudnicu.

Kako je napisao u pismu, nezadovoljan je i zbog čestih pogrešaka u prevođenju na koja suci najčešće nemaju službenog prigovora, čestih nenajavljenih i kratkih izlazaka iz sudnice tužitelja itd...Ovo je jedan od najozbiljnijih prosvjeda koji je pristigao od jednog od šestorice Hrvata u predmetu "Prlić i ostali", a njegovo mišljenje javno su podržali i njegov sumještanin i suoptuženik Bruno Stojić, kao i general Slobodan Praljak, piše Večernji list.

Naime, iako početak unakrsnog ispitivanja svjedoka Stojićeve obrane Slobodana Božića nije dao naslutiti nikakvu neuobičajenu reakciju bilo kojeg od optuženih Hrvata, Ćorić je od Jeana Claudea Antonettija, predsjedatelja suca, zatražio dopuštenje da napusti suđenje. Sudac mu je isto dopustio ne vidjevši u tome nikakav problem. No, Ćorić se nije vratio u sudnicu. Suđenje je nastavljeno bez njega i uz nazočnost njegova dva odvjetnika, a izdan je i poseban nalog za Ćorićev liječnički pregled. Inače, Valentinu Ćoriću nedavno je pozlilo u sudnici te je nedvojbeno da će prestanak uzimanja lijekova imati značajne posljedice na njegovo zdravstveno stanje, piše Večernji.hr.

Primjedbe

Popularni postovi