TOMISLAVGRAD: DUHOVNA OBNOVA U ŽUPI KONGORA

"Dođi Gospodine Isuse"

Kišno vrijeme u Tomislavgradu prošli vikend nije spriječilo krizmanike iz župe Kongora da se okupe u velikom broju na duhovnu obnovu i pripreme za Došašće. Tema susreta bila je «Dođi Gospodine Isuse». Susret je počeo uvođenjem u rad i osmišljavanjem vremena tišine u kojem Bog želi govoriti svakom srcu. Iznesen je plan življenja vremena s Bogom i dijeljenje međusobnog zajedništva u nastojanju davanja potpore bratu ili sestri pored sebe. Bilo je to divno zajedništvo srdaca.

Mladi su u radionicama razmišljali o svom susretu s Bogom u svakidašnjem životu i promišljali o kvaliteti svog molitvenog života, donoseći konkretne odluke kako molitvu učiniti istinskim susretom s Isusom. Vrijeme rekreacije bilo je ispunjeno različitim igrama na dvorištu u vrijeme kad nije padala kiša. Bio je to za sve sudionike važan trenutak.

U nastavku mladi su gledali film «Utorci s Morriem» i pokušali u razgovorom u malim skupinama otkriti konkretnu poruku za Došašće i poticaj na djelotvornu ljubav prema potrebitima u svojoj okolini. Uslijedila je meditacija u kojoj su mladi doživjeli pohod najdražeg Prijatelja te mu otkrili svoje vlastite «odaje», ono što je vrlo lijepo i skladno uređeno u njihovu srcu, ali i ono što je puno korova o čemu su se s Prijateljem dogovorili kako to očistiti. Uslijedio je sakrament ispovijedi, a nakon toga sv. Misa koju su mladi kreirali i u njoj aktivno sudjelovali. Sv. Misu je predvodio i vrlo nadahnuto govorio fra Velimir Bagavac, mladomisnik iz Tomislavgrada. Sestre zajednice i župnik zajednički su pripremili i organizirali susret, a fra Oton Bilić iz samostana u Tomislavradu bio je ispovjednik. Susret su animirale s. Tomislava Ćavar i s. Zdravka Leutar. (kta/asc)

Primjedbe

Popularni postovi