NOVI STARAČKI DOM U TOMISLAVGRADU

Nikola Renić, rodom iz Kazaginaca, općina Tomislavgrad, nakon 30 godina rada u Njemačkoj ispunio je svoj dugogodišnji san. Otvorio je starački dom na djedovini, u kojem će, kako kaže, biti zaposleno 27 radnika raznih zvanja i zanimanja, od čistačica i kuhara do medicinskih sestara i liječnika.

Kapacitet doma 110 ležaja

“Projekt izgradnje doma za smještaj starih, usamljenih i nemoćnih osoba kompletno je završen, tako da ova ustanova raspolaže sa 110 kreveta za smještaj pokretnih i nepokretnih osoba. U izgradnju i opremanje ove ustanove uloženo je oko 4,200.000 maraka, od čega 83 posto vlastitog kapitala i 17 posto kredita Razvojne banke FBiH”, kaže Renić, dodajući da je cijena smještaja za pokretne osobe 980 maraka, a za nepokretne 1180 maraka mjesečno. Prema njegovim očekivanjima, zbog potražnje i iz susjedne Hrvatske, smještajni kapaciteti doma bit će vrlo brzo popunjeni, a planirani ukupan prihod ove ustanove za 2009. iznosi 1,200.000 maraka.

Darko Horvat presjekao vrpcu

Vojko Ivanković, dopredsjednik udruge Razvojne banke FBiH, prilikom otvaranja doma je rekao da je banka prepoznala financiranje projekata koji spadaju u poboljšanje socijalnih uvjeta življenja. “Zajedno s vlasnikom doma, Razvojna banka je dala financijsku potporu završetku ovog humanog projekta koji će pomoći ljudima da sretno prožive svoju treću životnu dob, uz potpunu zdravstvenu i svaku drugu pomoć i njegu“, istaknuo je Ivanković.
Na svečanosti otvaranja doma nazočni su bili predstavnici Vlade HBŽ-a, Darko Horvat, ministar zdravstva HBŽ-a, koji je presjekao vrpcu, Adela Škaro, direktorica Centra za socijalni rad iz Tomislavgrada, predstavnici Razvojne banke FBiH, Ivo Ćavar, predsjednik Gospodarske komore HBŽ-a, te predstavnici privatnih tvrtki koje su sudjelovale u izgradnji doma.

DnevniList

Primjedbe

Popularni postovi