DEKLARACIJA KOALICIJE ZAJEDNIČKOG DJELOVANJA

U subotu 6. prosinca 2008. u Zagrebu je na poticaj Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba, održan sastanak predstavnika 88 udruga civilnog društva (branitelja, invalida, stradalničkih i drugih nevladinih organizacija), na kojem je osnovana Koalicija zajedničkog djelovanja.

Koalicija je zaključila da se dosadašnjim djelovanjem državnih institucija narušavaju temeljna ljudska prava hrvatskih građana određena Ustavom RH. Hrvatska je sustavnom korupcijom i neodgovornošću dovedena na rub socijalne katastrofe u gospodarskom, sigurnosnom i vrijednosnom smislu. Time su dovedeni u pitanje ciljevi zbog kojih smo stvarali i branili RH:

- slobodna RH

- dostojanstven život svih njenih građana

- razvijena gospodarska i demokratska RH

- suradnja s drugim zajednicama i narodima kao samosvjesna i suverena zemlja

Koalicija se posebno ogradila od pojedinaca koji se u javnom životu - bez izbornog i vrijednosnog legitimiteta - predstavljaju kao braniteljski predstavnici, a zapravo su poslušnici pojedinih interesno-političkih skupina koje su protivnici slobodnog i dostojanstvenog života hrvatskih građana.

Koalicija zato poziva braniteljske i ostale nevladine udruge te pojedince radi uspješnosti daljnjeg zajedničkog djelovanja na zastupanju općeg dobra u RH.

Zagreb, 6. 12. 2008.

Koalicija zajedničkog djelovanja


Iz koalicije pozivaju u subotu na TRG, na promjenu sramnog imena trga koji se još uvijek zove po imenu jednog od najvećih zločinaca iz recentne hrvatske povijesti.


Primjedbe

Popularni postovi