132.800 KUNA ZA VUKOVARSKU BOLNICU

Prihod od 132.800 kuna od dobrotvornog koncerta koji je Marko Perković Thompson održao sinoć u Vukovaru za vukovarsku Opću bolnicu poslužit će za kupnju inkubatora za prijevoz novorođenčadi u bolnice u Zagrebu ili Osijeku, rekla je danas na konferenciji za novinare ravnateljica Opće bolnice dr. Vesna Bosanac.

"Sličan uređaj imamo, no star je sadam godina i treba ga zanoviti, a sada ćemo imati dva jer se pokatkad dogodi da moramo prevesti i dva novorođenčeta istodobno", rekla je dr. Bosanac, dodavši da uređaj stoji 170.000 kuna, a ostatak novca već je osiguran iz nekih drugih dobrotvornih akcija.

Za Thompsonov koncert u športskoj dvorani u vukovarskoj četvrti Borovu naselju, koji je protekao dostojanstveno, prodano je 3320 ulaznica po cijeni od 40 kuna, rekla je dr. Bosanac. Zahvalivši popularnom pjevaču, najavila je da će u dogovoru s Thompsonom i njegova iduća turneja početi iz Vukovara.

Jučerašnji koncert je 100. u sklopu Thompsonove turneje "Bilo jednom u Hrvatskoj", započete 13. travnja 2007. u Vukovaru, kazao je njegov menadžer Zdravko Barišić.

U općoj bolnici u Vukovaru u tijeku je obnova glavne bolničke zgrade i drugih sadržaja. U obnovu bolnice, započetu 1998., do sada je iz državnog proračuna uloženo 92 milijuna kuna, a sadašnji obnoviteljski radovi stajat će još 68 milijuna kuna, koliko i približno nabaka medicinske opreme. Cjelokupna obnova bolnice završit će za dvije godine.

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade