UJEDINIMO SE U MOLITVI

„MOLITVENI JURIŠ“ ZAJEDNICE MOLITVA I RIJEČ

od 1. listopada 2008. - 30. studenog 2008. godine

I. Zašto?

Zato jer je moralno i političko stanje u Hrvatskoj takvo da je potrebno otvoriti molitvenu frontu za duhovno-moralnu preobrazbu hrvatskog društva.

II. Nakane:

1. Da nas Gospodin oboruža moralnim vrednotama, pravednošću, povjerenjem u njegovu Providnost i čvrstim prianjanjem uz Istinu, jer Istina jedino oslobađa: Istina je naime, Isus.

2. Da nas Gospodin obuče u Silu Duha Svetoga kako bismo bili sposobni donositi ljudima slobodu, i izgrađivati moralno hrabru i čovjekoljubivu Hrvatsku.

III. Kako moliti?

1. U prva tri dana «Molitvenog juriša» svaki molitelj neka se ispovijedi i vrati Gospodinu, prvoj Ljubavi, te postane «vruć» za juriš u ostvarivanju boljega svijeta (čitati Otk 3,15-22);

2. Stajati pred Gospodinom i gledajući Isusa poći u duhu svakom pojedincu u Zajednici te mu govoriti:

a) opraštam ti

b) molim da i ti meni oprostiš

c) lijepo je što postojiš

d) zahvaljujem Isusu za tebe.

3. Nakon toga isto postupiti za odgovorne u društvu. Ići svakom pojedinom u duhu i govoriti:

a) opraštam ti

b) oprosti i ti meni

c) lijepo je što postojiš

d) zahvaljujem Isusu za tebe.

4. Litanije Srca Isusova ili Litanije Imena Isusova

5. Moliti da Sila Duha Svetoga ispuni strukture hrvatskog društva, preobrazi srca i savjest svakog čovjeka domovine, osobito političara.

6. Sve to neka prati vjera da nas Bog voli, da od Boga dolazi samo dobro te da možemo vjerovati u projekt novog čovjeka u hrvatskom društvu stvorena na sliku Božju

7. Može se moliti i molitva Leona XIII. sv. Mihaelu Arakanđelu

8. Tekstovi iz molitava iz vremena Domovinskog rata (1991. – 1993. god.).

IV. Svaki molitelj:

1) Neka pronalazi biblijski tekst koji ga je u danu „pogodio“ i pročita ga na zajedničkoj molitvi (preporučuju se: Judita, Estera, Danijel, Baruh, poslanice sv. Pavla Rimljanima i Kološanima, te osobito evanđeoski tekstovi)

2) Neka članovi ZMR svaki dan zapisuju po jednu molitvu u kontekstu ovoga „molitvenog juriša“ te ih stave na oglasnu ploču u Zajednicama

3) Svaki se dan nečega odreći

4) Postiti

5) Oduševiti dušu za ovaj molitveni juriš

6) Pozvati i druge – prijatelje, znance, sve koji žele podržati i živjeti ovaj juriš. Može se moliti osobno ili u obiteljskim, molitvenim, župnim i drugim zajednicama.

Primjedbe

Popularni postovi