THOMPSON U ŠIBENIKU PRED 50.000 LJUDI

Piše: Mate Čaljkušić

Sinoć na šibenskoj Poljani svoj koncert pred oko 50 000 ljudi održao je Marko Perković Thompson. Koncert je održan u povodu manifestacije Dani ponosa i slave te Srcem protiv čelika, u sjećanje na 1991. i obranu grada Šibenika od velikosrpskog agresora.

Svoj nastup je počeo sa kršćanskim pozdravom Faljen Isus i Marija braćo Hrvati. Marko je istaknuo da se u Šibeniku osjeća kao kod kuće, tj. kao u svojim Čavoglavama. Koncert je protekao u ozračju nabijenom emocijama, u publici na njegove taktove plesalo je i staro i mlado, Šibenčanke i Šibenčani, te stanovnici šibenskog zaleđa.

Ipak, na pjesme Lijepa li si i Prijatelji šibensko nebo se zacrvenilo od mnoštva baklji kojima su zaljubljenici u Thompsonovu glazbu pozdravili svoga idola. Vrijedi istaknuti da je koncert prošao bez ikakvog incidenta, tako da su osiguranje i policija mogli mirno pratiti nastup Thompsona.

Na kraju koncerta, Thompson je zaključio da treba evocirati uspomene na slavne dane Domovinskog rata i da je ponosan što je bio pripadnik slavne 113.šibenske brigade. Sve u svemu, unatoč buri i hladnoći bila je to lijepa šibenska večer.

Primjedbe

Popularni postovi