RYCROFTOV BLOG, SAMOREKLAMA ILI DOBAR NAČIN KOMUNIKACIJE S OBIČNIM ČOVJEKOM?

Britanski veleposlanik u BiH pokrenuo blog
Na internetu Rycroftov dnevnik
Autor Vera Soldo

SARAJEVO - Veleposlanik Velike Britanije u BiH, Matthew Rycroft, počeo je pisati blog na popularnom bh.blog servisu blogger.ba. Rycroft u “svom dnevniku” piše o dojmovima tijekom svoje diplomatske službe. Rycroftu je pisanje bloga i svojevrsna, neuobičajena, komunikacija s čitateljima-građanstvom. - Još malo i bit će tri godine otkako živim u BiH, i radim kao britanski veleposlanik...

Družim se s Bosancima i Hercegovcima iz svih područja života, jednako kao i sa svojim kolegama diplomatama iz drugih zemalja... i naravno, često putujem kući, u Veliku Britaniju, i tamo sa kolegama iz Foreign Officea razgovaram o BiH, ovdašnjim problemima, krizama, ali i ljepotama, i divnom vremenu koje moja supruga Ali i ja provodimo uživajući u planinama i drugim prirodnim ljepotama našeg privremenog bh. zavičaja...Gledajući ožiljke rata, spaljene i srušene kuće uza cestu, ili kada razgovaram s političarima ili običnim ljudima, često se pitam kakva će biti, i kakva bi trebala biti BiH 21. stoljeća.

Jedan od rijetkih bloggera na blogger.ba koji se potpisuje svojim imenom je britanski veleposlanik Rycroft. Ne treba ni govoriti da je njegov blog u kratko vrijeme postao jedan od najposjećenijih i najkomentiranijih blogova u BiH. Koliko će veleposlanik ustrajati u ovoj interesantnoj ideji, pokazat će vrijeme, ali mora se priznati da je originalan. Vjerujem da će još neki međunarodni dužnosnici iskoristiti ovakav način interaktivne komunikacije s onima čije mišljenje ne mogu drugačije saznati. Naime, takve, utjecajne osobe su nerijetko okružene zidom savjetnika, pomagača, dodavača koji im prezentiraju samo ono što se njima čini pogodnim i bitnim, što onda dovodi veleposlanike i njima slične face u zabludu i donošenje krivih zaključaka. Ne vidim zašto ne bi na ovaj način komunicirali možda i Doris Pack ili Oli Rehn, pa i Solana i svi koji se često pojavljuju u medijima i donose sudove o 'Regiji', O ONOM ŠTO JE DOBRO ZA NARODE I GRAĐANE Hrvatske, BiH, Srbije, Kosova itd.

Primjedbe

Popularni postovi