DORIS PACK U BANJA LUCI (OPET?)

Član Predsjedništva HDZBiH i dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Čordaš razgovarao je danas u Banjoj Luci sa gospođom Doris Pack, izvjestiteljem za BiH u Europskoj uniji i banjolučkim biskupom Franjom Komaricom.
Na sastanku je bilo govora o položaju i poziciji Hrvata u Republici Srpskoj, procesu povratka i zapošljavanja, predstojećim lokalnim izborima u BiH koji će se održati naredne godine i aktivnostima oko donošenja novog Ustava BiH.
Kada je riječ o predstojećim lokalnim izborima 2008. godine, dopredsjednik RS Davor Čordaš je istaknuo njihovu preveliku važnost, jer su u Republici Srpskoj u ovom trenutku Hrvati minorno, skoro nikako, zastupljeni u općinskim tijelima vlasti. U Bosanskom Brodu je Hrvat predsjednik Skupštine Općine, a u Pelagićevu su četiri općinska vijećnika iz reda hrvatskog naroda, dok ih u drugim općinama Republike Srpske nema u općinskim tijelima vlasti.
Sugovornici su se složili kako bi stranke s hrvatskim predznakom na slijedećim lokalnim izborima trebali ići sa jedinstvenim listama u svim općinama Republike Srpske.
Izvjestitelj za BiH u Europskoj uniji Doris Pack osobno je obećala pomoć i suradnju sa nadležnim institucijama u Republici Hrvatskoj oko registracije birača pred predstojeće lokalne izbore u BiH.

Primjedbe

Popularni postovi