HDZZNA


XI. Opći Sabor HDZ-a održan prekjučer u Zagrebu je očito dugo i u tajnosti pripreman. Dobar timing Sabora, uredna scenografija, interesantan voditelj, malo glamoura, malo ozbiljnog rada, poneko iznenađenje s govornicima (bez Šeksa, Kalmete, Kolinde, Šukera...) s uvođenjem novih faca (Jandroković, Bagarić, Dalićka,...) dobra medijska praćenost...Nije loše.
Neobično je što nije bilo gostiju ni iz jedne hrvatske stranke a bili su iz Makedonije i obadva HDZ-a BiH. Merkelica se obratila pismom. Bolje nego nikako.
Nisu primjećeni ni gosti iz Crkve.
Irac Mara za kojeg tvrde da je zadužen za PR i spinning modernog HDZ-a je sve u svemu odradio dobar posao. Dobar slogan (HDZZNA), pamtljiva marketinška poruka (3X7), europsko lice uljepšano starom domoljubnom zastavom, na rubu demagogije, ali ipak - još uvijek je FRANJO TUĐMAN najjači unutarstranački brand stranke.
Ljevica će teško pronaći odgovor na ovaj Sabor. Desnica (JEDINO HRVATSKA) koja se okuplja 7. srpnja u Zagrebu bi imala što reći ako im "pohlepa ne pojede srce" pa se ne posvađaju oko nositelja lista, predsjednika, vodstva... Ako znadnu nadići pojedinačne interese u ime općih. Je li takvo što uopće moguće očekivati od Pašalića, Rojsa, Podruga...??
Da su se ujedinili s listom HKV-a ili Savezom za Hrvatsku, možda su mogli ubaciti dva-tri zastupnika u Sabor. Ovako će samo oduzeti par tisuća glasača HDZ-u i HSP-u. Hrvatska ide k dvostranačju. www.hdzbih.org

Primjedbe

Popularni postovi