86 % katolika NE ZASLUŽUJE ovakvog ministra prosvjete!!!



Jutarnji list koji je povlašten po tajnim informacijama, jer je privilegiran po svom zastupniku Mladenu Bajiću kojeg grčevito brani ministar policije, između ostaloga, „Jutarnji mu je stanodavac“ okreće teze o curenju informacija. Neka sebi i javnosti ministar policije postavi pitanje – zašto baš Jutarnji list ima informacije od Mladena Bajića?
Tko je u novinarstvu radio barem dva dana dobit će logičan odgovor!!! Odgovorno tvrdim da je to jedina državna institucija koja selektira kome će dati koju informaciju!
Kako su povezani Sanader i Pavić?
No, to je samo usputno odvraćanje pozornosti o nesposobnosti aktualne Vlade, jer u Hrvatskoj iz dana u dan ljudi ostaju bez posla, bježe iz Hrvatske koja je stvorena na krvi, onoj u traženju pravednosti i pravičnosti, mučeničkoj Hrvatskoj. Jutarnji list, umjesto da se stavi na stup srama, pokaje i da odgovara za veleizdaju, prvotno zbog svog članka napisana 16. studenog autorice Snježane Pavić, i dalje, svojom ideološki potkovom otklanja pozornost od svoje uloge u pretvorbama, privatizacijama i sličnim malverzacijama. Nije još raščišćeno koja je uloga i pod kojim uvjetima je Ivo Sanader bio povezan s vlasnikom Jutarnjeg lista. No, Bajiću, Paviću, Ostojiću i ekipi lakše je proizvoditi i instrumentalizitari, te krivnjama drugih voditi svoju obranu i zabavljati narod. Konglomerat kojem pripada Jutarnji list ne postoji ni u jednoj normalnoj državi da drži toliko medijskog prostora.
Na drugoj strani, očito kao instrument uzet je, i tako se pojavljuje ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je, kako navodi isti list: „Ocijenio je danas da kardinal Josip Bozanić i veliki dio Hrvatske biskupske konferencije ne razumiju kurikulum zdravstvenog odgoja, već su nasjeli na priče iz udruge 'Grozd' koja je, fokusirajući se na neke naslove iz literature za nastavnike, javnosti potpuno krivo predstavila što donosi zdravstveni odgoj.“
Ministar Jovanović u tome je očito kratak, kako bi rekli u pojedinim južnjačkim krajevima „fali mu barem jedna duga“. Ili je možda ortodoksni mrzitelj katolika kojih je više od 86 posto? K tome, ni islamskoj zajednici niti, niti židovskoj zajednici ili kojoj drugoj vjerskoj kršćanskoj zajednici njegov program o zdravstvenom odgoju ne odgovara.
Staljin kihne – ministri kihnu
Ne treba isključiti i to da je ministar instrumentaliziran u nečije svrhe? O puno se stvari tu može razmišljati, a isto tako analizirati pa i zaključiti. Kao ministar, ako služi narodu, zašto nije odgovorio na četiri upita traženja sastanka s predstavnicima Crkve, zapravo crkvene hijerarhije? Pogrešno je govoriti Crkva, a misliti samo na hijerarhiju, jer je više od osamdeset šest posto katolika, pa bi u terminologiji bolje bilo govoriti: državljani, narod, građani, Hrvati…? Samo dvorske lude poput nekakva Janka Bekića koji se kiti titulama, a osnovnu terminologiju ne poznaje, mogu tumačiti ono što ne znaju.
No, kad se vrati nadalje na ministra Jovanovića, pa njega je za razumjeti i to s više stajališta. Prvo, u timu pozvanih „stručnjaka“ koji su radili kurikulum zdravstvenog odgoja je supruga predsjednika Vlade Zorana Milanovića, pa kako mu se zamjeriti. Izgubit ćeš kruh, ministarsku poziciju, a onda moraš okrenuti tezu o ugroženosti! Nekoć, dok je Staljin držao govor ili Tito, kad bi na pozornici kihnuli, onda bi cijeli prvi red kihnuo, a oni bi odgovorili – nazdravlje! Zato, ne treba Jovanovića okrivljivati, jer Hrvatska je naučena da se sudi po zapovijedanoj odgovornosti. Ili se oslobađa, ili sudi! Pa koji bi predsjednik vlade stao iza ministra protiv kojeg je više od 86 posto katolika, a k tome i još drugih pripadnika vjerskih zajednica. Jovanović je došao na to „nesretno ministarstvo“ i odmah nakon par dana vratio hrvatski narod tamo gdje je nekad bio – u Jugoslaviju, u srpski zagrljaj! Ukinuo mu naciju. Skinuo ploču, jer mu je smetala riječ šport, pa je vratio sport. Teško je vjerovati da on prema svojoj naobrazbi poznaje tu problematiku. No, daljom analizom, u kojoj je ukinuto Vijeće za hrvatski jezik, a posebno progon prof. dr. Sande Ham preko njezine nadređene, postalo je jasno da i ministar Jovanović ima tu nekakvu ulogu. Opet neki novinari i mediji imaju na raspolaganju korespondenciju prof. dr. Ham…. U njima je opet odgovoran ministar Jovanović ili se vratio na one uloge koje su mu bile namijenjene s početka ili prije Domovinskog rata (njemu, i široj javnosti znane). Doduše, malu pomutnju učinila je oslobađajuća presuda hrvatske slobode, ona od 16. studenog 2012. Htio ili ne, Jovanović je ne smije zanemariti, jer, dok ministar Predrag Matić zabavlja javnost (već poznatim popisom branitelja koji imaju svi fondovi, a kojima su vlasnici ino banke), brka borbene i neborbene sektore bez jasne definicije i medijski se zabavlja. Zapravo, zabavlja sam sebe! Tko više shizofrenike (i sam prizna svoj PTSP, kao i Vinka Filipovića koji to skriva), shvaća ozbiljno!
Rashrvaćivanje preko formule „ugrožene srpske manjine“
Niski obračuni kojima se služila, s formulom „ugrožena srpska manjina“ ili jugoslavenske floskule – kako drugi ne razumiju - kako bi nametnula svoju ideologiju, nažalost formula je i današnjeg Jovanovića. Ako želi služiti hrvatskom narodu i hrvatskim građanima pa ministar Jovanović bi trebao objaviti što će to djeca učiti, precizno. Ne odvraćati pozornost na preporučenu literaturu, nago neka Jovanović kaže izravano – učit će prema tom i tom udžbeniku. Ne treba lagati i obmanjivati javnost, nego neka kaže konkretan sadržaj kojeg se prosvjetni djelatnici moraju držati. Svi predmeti u nastavi imaju definirane svoje udžbenike, a Jovanovićev zdravstveni odgoj nema? Štoviše, on eksplicite navodi da su to izradili stručnjaci (one koje je on odabrao – poslušnici i istomišljenici) pa neka se napokon vidi taj udžbenik? U protivnom, on se skriva, a skrivanja je Hrvatima dosta posebno s početka devedesetih godina kad im se radilo iza leđa, a onda su dobili nož u leđa. Preskupa je hrvatska sloboda u koju je bila uključena Crkva (ne samo hijerarhija, nego katolički narod) da bi se netko s njom poigravao. To više, poglavito poslije 16. studenog, ne smije činiti nikakav ni Jovanović ni Milanović… Hrvatski narod ne treba diktatore i lažove, nego ministre koji će služiti hrvatskom narodu i građanima koji u žive u Hrvatskoj!

Milan Vidić, HRsvijet

Primjedbe

Popularni postovi