Priopćenje Hrvatskog nacionalnog Pomaka povodom izborne pobjede na općinskim izborima u Tomislavgradu 2020.




Drage Duvanjke i Duvnjaci, 

uvaženi sugrađani, poštovani birači u općini Tomislavgrad i inozemstvu, od srca vam hvala što ste izišli na izbore i svojim glasom pokazali da držite do jedinog nam Tomislavgrada i promišljate našu zajedničku budućnost. Vaša volja naša je obveza i vaši stavovi naše su nove zadaće. Svima koji su glasovali za kandidate za načelnika i liste za općinsko vijeće, kao i onima koji su iz bilo kojeg privatnog razloga bili spriječeni izraziti svoju izbornu volju, još jednom hvala što su pokazali da imaju povjerenja u svoje sugrađane – kandidate i što vjeruju da Tomislavgrad može još bolje i još više. Taj stav svi dijelimo. Ovi izbori su bili puno više od običnih lokanih izbora. Ovo izbori su bili pitanje dostojanstva i časti, pitanje poštovanja i samopoštovanja, pitanje inteligencije duvanjskog čovjeka… 

Nismo ni trenutka sumnjali da će „sinovi ječma i pastorci pšenice“, potomci Mijata Tomića i pripadnici najbolje brigade HVO-a, Brigade kralja Tomislava, naši ratari i građevinci, intelektualci, poduzetnici i mlade snage, odnosno svi Duvnjaci zajedno, ovaj ispit uspješno položiti. Ponosni smo na vas. Ponosni smo na nas. Ponosni smo na Duvno. Hvala! 

Danas je novi dan i pozivamo sve kandidate s lista i kandidate za načelnika, kako izabrane, tako i neizabrane, kao i sve naše sugrađane, da nam se pridruže u građenju prosperitetnijeg, ugodnijeg, poželjnijeg, ljepšeg…, jednom riječju – još boljeg Tomislavgrada jer mi, svi zajedno, imamo taj potencijal i jer Tomislavgrad to zaslužuje. Svima pružamo otvorenu ruku i vjerujemo da najbolji dani za Tomislavgrad upravo dolaze. Naša će općina biti jaka onoliko koliko smo mi jaki, a mi smo jaki onoliko koliko smo složni. 



Naša je zadaća postaviti Tomislavgrad na mjesto koje, kao gospodarski najdinamičnija sredina, zavrjeđuje u Herceg-bosanskoj županiji. Naša je zadaća hrvatskom narodu u BiH vratiti optimizam, vjeru u vlastite snage i prava koja mu pripadaju. Vrijeme koji dolaze, a posebno opći izbori 2022. god., novi su ispit za sve nas. Iziđimo na taj ispit zajedno! 

Dragi naši sugrađani, poštovani simpatizeri HDZ-a 1990. i Hrvatskog nacionalnog pomaka, poštovani glasači Ivana Buntića, izabranog načelnika, još jednom vam se zahvaljujemo na izlasku na izbore i ukazanom povjerenju riječima pokojnoga predsjednika dr. Franje Tuđmana: Mi vas nikada nećemo iznevjeriti! Pomak, a na uzmak! U Tomislavgradu, 16. studenoga 2020. god.

Primjedbe

Popularni postovi