Europsko prvenstvoi u dizanju utega u SPLITU

HRT i Eurosport osigurali su prijenose za 90 zemalja svijeta
Europsko prvenstvo u dizanju utega održava se od 2. do 8. travnja u Splitu. Događaj je od velikog značaja za grad, HRT i Eurosport osigurali su prijenose za 90 zemalja svijeta...
- Gledanost je cca 75 milijuna ljudi. Napravili smo veliku promociju našem turizmu, da se išlo komercijalno tolika minutaža na Eurosportu bi koštala 800.000 eura. Grad Split će ostvariti oko 4.000 noćenja, a nadam se i više - kazao je predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Damjan Krklec, pa nastavio:
- Pripreme smo počeli i prije kandidature. U Split dolazi 364 natjecatelja, što je rekord europskih prvenstava, a s tehničkim osobljem ima 545 prijavljenih. Posebni su organizacijski zahtjevi, velika je ceremonija otvaranja, a Eurosport traži da 17 kamera i oko 50 ljudi bude u tako malom prostoru.
Dizači su za potrebe Eura nabavili smo opremu koja će ostati u trajnom vlasništvu splitskog sporta. U tome im je pomogao Grad Split...
- To je sport koji je u Splitu poznat možda malo manje od drugih, ali nemjerljiv je doprinos ovog natjecanja u turističke svrhe. Financijski smo pomogli s oko milijun kuna, što je višestruko značajno jer je kupljena oprema koja ostaje Gradu Splitu, odnosno Republici Hrvatskoj na korištenje za slične manifestacije - kazao je Ivo Baldasar.
Natjecanje je pomogla i Županija splitsko-dalmatinska...
- Uz atletiku je ovo jedan od najstarijih olimpijskih sportova, a sam događaj jako je bitan jer će naše lijepe slike obići brojne svjetske države. Prepoznali smo vrijednost ovog događaja, kao što prepoznajemo sve vrijedne manifestacije u Županiji - kazao je Zlatko Ževrnja, koji je sretan i što će ove godine biciklistička utrka Tour of Croatia startati iz Imotskog.
Alfa i omega splitskog dizanja utega, ali i cijele ove organizacije je Boško Čavka, kojemu se ostvario san...
Prije 20 godina je domaćin bila Rijeka, ali ja sam uvijek želio da ovo natjecanje dođe baš u Split. To se ostvarilo zahvaljujući Damiru Krklecu i nadam se da će poslužiti kao dobar poticaj mladima da se uključe u sport. Mi u ženskoj konkurenciji imamo spoj mladosti i iskustva, nadam se da će barem jedna biti u A-finalu, dok kod muških imamo sedam natjecatelja, a možda ćemo još jednog ubaciti - kazao je Čavka, te istaknuo i domaću uzdanicu Amara Musića, kojega očekuje u A finalu.

(DALMATINSKI PORTAL)

Primjedbe

Popularni postovi