U funkciji novi pogoni "Sardine" u Postirima


Bezmalinović, ministar Jakovina, župan Ževrnja

Posted by Picasa

Ministar poljoprivrede T. Jakovina, župan Zlatko Ževrnja i predsjednik uprave "Sardine" d.d., Mislav Bezmalinović su presjecanjem vrpce otvorili moderni pogon jedne od najuspješnijih tvornica za preradu ribe u ovom dijelu Europe.

Župan Ževrnja je istaknuo ovaj model izvrsne suradnje lokalne samouprave, grada i županije, državnih institucija i financijskog sektora s privatnim poduzetnicima kao paradigmu novih odnosa u vremenu ispred nas. Županija je preko Odjela za pomorstvo i turizam i druga županijska tijela u ovom projektu sudjelovala s otprilike 3,5 milijuna kuna.
„Radujem se s vama iz Uprave tvrtke, s gradonačelnikom Mihačićem i svim djelatnicima tvrtke zbog otvaranja stotinu novih radnih mjesta. Posebno me veseli činjenica da je projekt ostvaren na otoku Braču, što je dokaz da se s više rada i profesionalizma imamo pravo nadati boljim danima ali i potvrda naše trajne politike o ravnomjernom razvoju svih krajeva naše županije, od otoka i priobalja do naše Zagore“ – naglasio je u svom kratkom obraćanju župan Ževrnja.
Gostima i uzvanicima su riječ dobrodošlice uputili i Mislav Bezmalinović, predsjednik Uprave Sardinije, d.d. i njegov otac Niko koji je bio „spiritus movens“ cijeloga projekta. Ministar Jakovina je također pohvalio ovakav model pristupa i borbe za opstanak na tržištu te je obećao daljnju pomoć Ministarstva poljoprivrede i drugih državnih institucija navodeći konkretne brojke koje su predviđene za ulaganja u poljoprivredi, navlastito u ribarstvu.

Domaćini su goste upoznali s proizvodnim procesom i zgradom koja je građena prema kriterijima energetske učinkovitosti, što uključuje i izgradnju fotonaponske elktrane na krovu tvornice i upravne zgrade.

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade