Vinko Sindičić na "liječenju"


Vinko Sindičić na liječenju: Skrivanje od Suda ili pokušaj 'medicinskog atentata'?

Ozloglašeni suradnik Udbe Vinko Sindučić nekoliko dana prije Božića doživio je moždani udar i trenutno se nalazi na liječenju u jednom rehabilitacijskom centru na području Republike Hrvatske, doznaje se iz krugova bliskih njegovoj obitelji. U dijelu javnosti već su se pojavila nagađanja o razlozima iznenadne Sindičićeve hospitalizacije. Prema jednim tvrdnjama, naglo Sindičićevo oboljenje povezano je s nedavno obznanjenom odlukom Općinskog suda u Rijeci, dok drugi tvrde kako je možda riječ o "medicinskom atentatu"...
Tajni susret Josipa Perkovića i Vinka Sindičića
Neki poznavatelji prilika smatraju kako je Sindičićevom naglom oboljenju "pogodovala" odluka Općinskog suda u Rijeci koji je neposredno prije Sidičićevog naglog odlaska na liječenje naredio zapljenu njegove cjelokupne imovine. Riječ je o odluci Suda donesenoj povodom tužbe Nikole Štedula za nadoknadom štete koju je pretrpio 20. listopada 1988. godine, kad ga je Sindičić, po nalogu UDBA-e, pokušao ubiti u Škotskoj. 
Međutim, iz krugova najbliže Sindičićeve rodbine mogu se čuti informacije kako se za zdravlje naglo oboljelog nekadašnjeg insidera UDBA-e interesiraju i njemački istražna tijela.
Postoji naime otvorena sumnje da je Sindičić žrtva „medicinskog atentata“ kojim ga se želi ušutkati i upravo je to, kako neslužbeno doznajemo, bio povod interesa njemačkih istražitelja za cijeli ovaj slučaj.
Naime, razlog za ovakvu mogućnost bolji poznavatelji ovog slučaja vide u činjenici da je Vinko Sindičić krunski svjedok pred njemačkim pravosuđem protiv posljednjih šefova jugoslavenske Udbe, koji će biti izručeni Njemačkoj neposredno nakon ulaska Hrvatske u EU.

R. Horvat

Vezani članci:
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade