STRANKA ZAVJET ZA HRVATSKU SE PREDSTAVILA BRANITELJIMA U SPLITU

Na tribini stranke Zavjet za Hrvatsku, braniteljima su o braniteljima govorili admiral Davor Domazet Lošo, bivši župan SDŽ dr. Branimir Lukšić i umirovljeni general Marko Lukić, predsjednik ZzH. Glavni tajnik stranke Ivan Tokić je bio u njihovoj pratnji.


Lošo je u kratkom, nadahnutom nastupu upozorio na nedostatak strategije u recentnoj hrvatskoj politici, zbog čega nam se događaju neskriveni napadi na teritorij i suverenitet Republike Hrvatske, od susjedskih pretenzija do novog turskog osvajanja Zapada. Njega ćemo imati prigodu gledati na TV Jadranu, slijedeće subote u emisiji Prva crta.

Župan Lukšić nas je podsjetio na veličinu prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, izdvajajući nekoliko osobnih impresija iz izravnih razgovora s predsjednikom, koje je imao za vrijeme prvog posjeta pokojnog pape Ivana Pavla II Splitu i Hrvatskoj.



Posljednji se okupljenima obratio predsjednik stranke, umirovljeni general Marko Lukić. Kazao je da stranka Zavjet za Hrvatsku, proistekla iz udruge Zavjet, nije samo još jedna stranka, nego pokušaj vojničkog pristupa organizaciji dosad rascjepkane hrvatske desnice.


Program je u ime organizatora Hrvatske udruge Benedikt, vodio Petar Vulić. Tribina bi zasigurno bila posjećenija da su pozvane i ostale stranke koje je u Sisku, Rijeci i na nedavnom seminaru u Lužnici okupio Zavjet za Hrvatsku (ABH, Hrast, VH, HDS,...).

photo: Branko Bralić

Primjedbe

Popularni postovi