PRISLUŠKIVALI TODORIĆEVA MENADŽERA, VLASNIKA OSIMPEXA BILOŠA I JOSIPA BULJEVIĆA, BIVŠEG ŠEFA SOA-e

Hrvatski Watergate

Uz ime 'kralja željeza' dopisali broj pomoćnika bivšeg šefa SOA-e

Povećaj Uz ime 'kralja željeza' dopisali broj pomoćnika bivšeg šefa SOA-e
Željko Biloš jedan je od najbogatijih u istočnoj Slavoniji
Foto: 'Davor Javorovic/Vecernji list'

Piše: Iva Puljić-Šego/VLM, Željka Rački Kristić/VLM

Osim članova obitelji Todorić, policijski USKOK je, iskoristivši zahtjev za nadzor telefonskih kontakata koji je bio otvoren na ime Željka Biloša, slavonskog poduzetnika i vlasnika Osimpexa, prisluškivao i pomoćnika donedavnog šefa SOA-e Josipa Buljevića. Naime, na zahtjev za ispis Biloševih poziva i poruka nezakonito su nadopisali i broj Buljevićeva telefona.
Policija ne treba sudski nalog da bi zatražila ispis nečijih telefonskih kontakata, ali mora postojati sumnja u kazneno djelo. Navodno je, za članove obitelji Todorić, kao i za Biloša, postojao, prema našim informacijama, legalno otvoren zahtjev. Zašto ih policija, navodno, istražuje, nije nam poznato. Ispis Buljevićevih poziva i poruka policijski USKOK dobio je tako što je njegov broj dodao zahtjevu koji je bio otvoren na ime nekog od članova obitelji Todorić.

Nositelj laskave titule
Željko Biloš (57), koji nosi titulu “hrvatskog kralja željeza”, jedan je od najbogatijih ljudi istočne Slavonije. Taj osječki poduzetnik vlasnik je tvr­tki koje vri­je­de go­to­vo 600 mi­li­ju­na ku­na i zapošljava više od 600 radnika. Svoju matičnu tvrtku Osimpex, koja se bavi trgovinom željeza, osnovao je još 1990. Prije toga bio je direktor osječke Obnove. Godine 1995. kupio je Đuro Đaković – zavarene posude. U Vukovaru je 2002. osnovao Feroimpex, a godinu dana poslije u Srbiji, u Staroj Pazovi, kupio je Lifam.
U vlasništvo je upisao i Osječku televiziju te osječku tvornicu OLT, a 80 milijuna eura investirao je u trgovački centar Portanova, koji se prostore na čak 40.000 četvornih metara. Baš zbog kupnje Osječke televizije, koja je pandan Slavonskoj televiziji, a koja slovi kao Glavaševa, Biloša se i danas povezuje s HDZ-om, odnosno s njihovim prvim čovjekom Tomislavom Karamarkom, koji je baš na toj televiziji imao veliku minutažu tijekom unutarstranačkih izbora.
Ne želi u medije
Godinama se pisalo i da političkog zaštitnika Biloš ima u danas počasnom predsjedniku HSP-a Anti Đapiću, bivšem gradonačelniku, ali i da je prije toga bio u odličnim odnosima s Branimirom Glavašem.
Željko Biloš nikada nije bio pripadnik ni jedne političke stranke, a gotovo nikada ne daje izjave za medije i nije medijski eksponiran.
Privatni život drži daleko od očiju javnosti.

Primjedbe

Popularni postovi