NICK ODUŠEVIO HRVATE


'Naučio sam hrvatski od bake i djeda'
'Naučio sam hrvatski od bake i djeda''Volim zagrljaje'Nick ispričao kako ga je zagrlila dvogodišnja djevojčica''Bog voli Hrvatsku'Nick Vujičić u Rijeci (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) - 4
Čim je došao na pozornicu Nick je šalom nasmijao publiku. 'Da vas sve zagrlim, ruke bi mi otpale', našalio se Nick. 'Prema Guinnesovoj knjizi rekorda ja sam čovjek koji je zagrlio najviše ljudi', dodao je.
Iako tijekom motivacijskih govora priča engleskim jezikom, prisutnima se obratio i na hrvatskom. Ispričao je kako je naš jezik naučio od bake i djeda te je rekao: ' Volim vas!'
'Ljudi se mogu držati za ruke, ali ne i za srce. Ne trebaju vam ruke da biste se držali za srca', savjetovao je ovaj motivacijski govornik.
'Kada vam Bog ne da čudo, vi možete biti čudo za nekog drugog', poručio je Nick.
Pojasnio je kako je prije nekoliko godina upoznao jednog dječaka koji nije imao ruke i noge kao i on. 'Nikada nisam upoznao nikoga poput sebe. I shvatio sam da kada sam bio mali, volio bi da sam vidio nekoga kao što sam ja. Tada bih znao da nisam sam. Znam da sam ja sada to čudo za tog dječaka', kazao je Nick.
>> 'Ne samo da hodam, nego skačem, plivam, igram golf!'
'Nikada nemojte odustati od Boga, jer Bog nikada neće odustati od vas, vaše obitelji, od Hrvatske. Bog voli Hrvatsku, voli svaku naciju', rekao je Nick.
'Treba biti zahvalan. Teško je. Očevima, ne čekajte da vam se sin zaposli prije nego mu kažete da ste ponosni na njega, da ga volite, da vjerujte u njega. Tinejdžeri, svaki roditelj čini pogreške. Učite od njihovih grešaka kako biste znali što ne činiti sa svojom djecom... ', zaključio je Nick te poručio da će se vratiti u Hrvatsku.
Motivacijske govore održava diljem svijeta
Nick je rođen bez ruku i nogu i svojim motivacijskim govorima ljudima diljem svijeta poručuje kako je moguće naučiti nositi se s tim i živjeti normalnim životom. 28-godišnje čudo od čovjeka, kako ga mnogi nazivaju, sinoć je održao nastup pred zagrebačkom publikom i oduševio je.

Iako danas, kamo god ide, unosi promjenu u živote ljudi, nije mu uvijek bilo lako, posebice u razdoblju djetinjstva kada se suočavao s depresijama. 'Nisam mislio da ću se ikada vjenčati. A ako se i vjenčam, nikada neću moći držati ruku svoje žene. Kako izliječiti slomljeno srce? Imao sam prijatelje i roditelje koji su me uvijek grlili, ali zagrljaj nije mogao mnogo pomoći. Čak sam pokušao s deset godina počiniti samoubojstvo, utopiti se u kadi jer sam htio prekinuti svoju bol', ispričao je Vujčić.


Velikog motivatora dočekala puna dvorana (Foto: Jurica Galoić/Pixsell) Nivk Vujičić u Zagrebu (Foto: Jurica Galoić/Pixsell)
>> 'Čovjek koji pomiče granice': Veliki motivator stiže u Zagreb!

Kako su prolazile godine Nick je naučio kako se nositi sa svojim invaliditetom te je snagom volje naučio raditi neke svakodnevne stvari kao što je pranje zubi, tipkanje na računalu i javljanje na telefon i slično. On sad, pliva, igra golf, vozi skateboard., završio je dva fakulteta. Shvatio je kako svojim primjerom može pomoći i drugima, stoga je s 19 godina počeo održavati motivacijske seminare koji su mnogima promijenili živote i naučili ih kako se nositi s teškoćama koje su ih zadesile u životu. Nick je danas pun života, entuzijazma i nade koju želi podijeliti s drugima.
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade