NERETVANSKE LAĐE DOPREMLJENE U KOMARNU

ZAVRŠENE PRIPREME ZA 'GRADNJU' PELJEŠKOG MOSTA

Neretvanske lađe dopremljene u Komarnu

Haus · 08.09.2012. 18:00
· ·   ·  
Galerija
Neretvanski lađari privode kraju pripreme za nedjeljni spektakl-gradnju Pelješkog mosta od lađa i brodica. Na gradilište mosta već su dopremljene lađe vlasništvo lađarske udruge, koje će biti osnova budućeg živog mosta. Kako je najavljeno u nedjelju u devet sati više od tri stotine plovila spojiti će Komarnu i Brijestu i tako na simboličan način upozoriti na nužnost nastavka izgradnje pelješkog mosta, koji je ispao iz prioriteta vlade Zorana Milanovića.
Organizatori ovog jedinstvenog događaja, koji je nakon Maratona lađa najmasovnije okupljanje ove godine u Neretvi, odbacuju bilo kakve političke konotacije te ističu da nisu u službi niti jedne političke stranke već svih stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije, kojima je most nužan za normalan život.
   - Želimo otvoriti oči svima onima koji nisu svjesni da stanovnici ove županije ne mogu normlano živjeti bez mosta.  Neka odgovorni u državi osjete bilo naroda i nastave radove na mostu, kazao je Milojko Glasović iz udruge lađara Neretve, koja je uz branitelju udrugu Zavijet glavni organizator spajanja Komarne i Brijste lađama i brodicama.
   Organizatori „živog“ pelješkog mosta ističu da su već zaokružili financijsku konstrukciju izgradnje. Tako nude zanimljiv prijedlog da se most prodaje na centimetre, a svaki centimetar bi koštao osam tisuća kuna, što će po njihovom mišljenju biti dovoljno za izgradnju i spajanje hrvatskog sjevera i juga. S. Soldo
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade