KREŠIMIR MILETIĆ VIDI MOGUĆNOST ZAJEDNIČKOG IZLASKA NA IZBORE HSP i HSP AS, HRASTA, HDSSB-a, HSS-a, BUZ-a I ZAVJETA ZA HRVATSKU

Intervju, krešimir miletić

Jovanovićeve izjave primjer su kršćanofobije i uobičajenog iživljavanja nad vjernicima

Ministar je u svojoj izjavi uvrijedio tisuće hrvatskih obitelji i roditelja koji u ovim teškim vremenima daju sve od sebe da svojoj djeci omoguće školovanje, othrane ih i podignu na noge, optuživši ih da 'su zakazali kao roditelji', da su im djeca debela, da puše, imaju pokvarene zube i nezdravo se hrane, naglašava Član Velikog vijeća političkog pokreta Hrvatski rast – Hrast.
  • Autor: dnevno.hr
  • Photo: Pixsell
  • Srijeda, 26.09.2012 09:45
Nedavno ste pokrenuli akciju pod nazivom 'Pranje zubića ili pranje mozga'. Možete li ukratko objasniti koji je povodi i cilj te akcije?
Povod akcije je diskriminatorna i uvredljiva izjava ministra obrazovanja Željka Jovanovića u kojoj je naveo kako je za navodno loše zdravstveno stanje i navike djece, među ostalim, kriv i vjeronauk, koji je po njemu 'zakazao', baš kao i roditelji djece. Kako i zašto je ministar obrazovanja od svih ostalih predmeta u školskom programu istaknuo baš vjeronauk kao jedan od čimbenika za loše zdravlje školske djece, pitanje je koje mu je uputilo više tisuća zgroženih građana kroz našu novu akciju. Ovo je tipičan primjer kršćanofobije i sada već uobičajenog iživljavanja ove političke opcije nad vjernicima u Hrvatskoj. Ministar je u svojoj izjavi uvrijedio tisuće hrvatskih obitelji i roditelja koji u ovim teškim vremenima daju sve od sebe da svojoj djeci omoguće školovanje, othrane ih i podignu na noge, optuživši ih da 'su zakazali kao roditelji', da su im djeca debela, da puše, imaju pokvarene zube i nezdravo se hrane. Gotovo je nestvarno da kao građanin živite u državi u kojoj se ministri vlade međusobno natječu koji će više i bahatije vrijeđati vašu vjeru, ponižavati vaša nastojanja da odgojite djecu na trajnim vrijednostima unatoč sveopćoj krizi vrijednosti u društvu, a koju su upravo i generirale njihove političke elite.
Nestvarno je da upravo od tih istih kreatora kaosa slušate najave kako će oni preodgojiti vašu djecu na nakazan svjetonazor u kojemu je sve drugo poželjno, osim vas kao roditelja i vaše slobode da odgajate djecu u skladu s vašom vjerom, kulturom i tradicijom.
Izrazili smo zabrinutost i protest zbog načina na koji uvodi tzv. zdravstveni odgoj u obrazovni sustav, ne samo na način koji pokazuje potpunu nespremnost, nestručnost, neorganiziranost, nejasnoću, nepripremljenost nastavnika, kurikuluma i izvoditelja, već i na način da je roditeljima uskratio pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju svoje djece (Ustav RH, članak 63.), namećući svjetonazor i vrijednosni sustav njegove političke skupine većini građana, čime političkim nasiljem u obrazovni sustav uvodi jednoumlje.
Zahtijevamo da nam kao građanima Republike Hrvatske omoguće ostvarivanje naših ustavnih prava i pravo na izbor između najmanje dva programa od kojih će jedan biti u skladu s našim kršćanskim vrijednosnim svjetonazorom, a u međuvremenu omogući da djeca bez ikakvih sankcija ne trebaju pohađati one satove na kojima ih pod krinkom zdravstvenog odgoja i 'pranja zubića' uvodi u svjetonazorsko i vrijednosno 'pranje mozga' .
Ministar ostavku, koju ste zatražili od njega, nije podnio, a je li se ispričao?
Ministri ove i ovakve vlade se nakon očitih uvreda ne ispričavaju. Oni nakon ovakvih izjava jedan drugome vjerojatnije čestitaju i zavide.
Smatrate li da uvođenje zdravstvenog odgoja ima neke 'skrivene' motive, koje i zašto bi to Vlada činila?
Povijesno, da bi nam bilo živopisnije, dovoljno je vratiti se u vrijeme turskih osvajanja ovih prostora. Janjičari su redovito uzimali 'danak u krvi'. Odvodili su djecu, doslovno ih otimali od roditelja i u dalekoj zemlji (pre)odgajali ih u nove elitne janjičare koji su nadalje provodili isti scenarij. Dakle, otmeš dijete od roditelja, preodgojiš ga do te mjere da ga, potpuno izbrisanog sjećanja, iščupanih korijena, pretvoriš u neprijatelja naroda iz kojeg je iznikao. Svaka sličnost sa uvođenjem 'njihovog' zdravstvenog (seksualnog) odgoja u škole je namjerna. I bolno istinita.
To je, dakle, slijedeća 'mudrost' novovjekih janjičara koji žele djecu hrvatskih očeva i majki desantom na obrazovni sustav otuđiti i iščupati iz kršćanskih korijena, hrvatskog kulturnog miljea i presaditi ih u svojevrstan limb - prostor bez vjere, bez kulture, bez korijena, bez identiteta. U konačnici, Georg Soros nije ulagao novac u 'Otvoreno društvo' da bi gradio Hrvatsku po mjeri Hrvata, već po mjeri njezinih novovjekih osvajača. A jedan narod je puno lakše pokoriti i preodgojiti ako mu najprije zaustaviš demografski rast (promičeš i ohrabruješ kontracepciju, abortus, promiskuitet) i okupiraš obrazovni sustav (otuđiš ga od njega samoga, otmeš mu ili ubiješ djecu – njegovu budućnost).
Što je sa građanskim odgojem?
Jedini stvarni građanski odgoj u Hrvatskoj trenutno provodimo upravo mi našim akcijama, gdje ovoj političkoj eliti iz dana u dan dokazujemo nakaradnost partitokratskog sustava u kojem su građani i narod suvišni, a stranačka iskaznica jedina ulaznica u nakupinu povlaštenih janjičara koji sustavno pljačkaju, devastiraju i uništavaju Hrvatsku.
Licemjerje i Pinokijev nos jedino je što raste u Hrvatskoj, a proteže se s Markovog trga sve do prozora vaših domova, gdje silno želi 'gurnuti nos' u odgoj vaše djece, nakon što vas je već ranije uveo u svoj lunapark šarolikih i priglupih obećanja.
Građanski odgoj koji u svome temelju podrazumijeva da građani upravljaju i odlučuju ne mogu provoditi oni koji su sve napravili da amputiraju građane iz društvenog i političkog života. Izborni zakon, zakon o referendumu, način kako funkcionira Sabor pokazatelj je u kolikoj mjeri i na koji to način oni doživljavaju što je to građanski odgoj.
U Hrvatskoj je trodioba vlasti odavno mrtva, jer Sabor umjesto da nadzire Vladu, zapravo je postao njegova filijala i pozornica na kojoj se samo potvrđuje ono što je dogovoreno negdje drugdje, izvan pogleda hrvatskih građana i u različitim lobijima kojima je zajedničko obilježje upravo to da rade u korist svega drugoga, osim u korist hrvatskog naroda.
Do kada akcija traje i kakav odaziv građana očekujete?
Na njihovu žalost, tek smo krenuli. I ne namjeravamo stati dok ih ne zaustavimo. Odziv građana u našim akcijama potvrđuje činjenicu da jedine stvarne lekcije iz građanskog odgoja već duže vrijeme upravo građani pokušavaju održati autističnim političkim elitama.
Ranije ste pokrenuli i akciju „I ja sam bio embrij“, već običnom anketom uspjeli ste prikupiti 130.000 potpisa potpore, pa koji su Vam daljnji koraci što se tiče Zakona o MPO-u?
Uskoro ćete vidjeti. A vidjet će i oni. Budite još malo strpljivi. Nećemo ih informirati o našim koracima putem medija.
Jedan ste od predavača na Forumu mladih katolika Hrvatske koji će se od 22. do 29. rujna održati u Splitu pod geslom “U svijetu, ali ne od svijeta”. O čemu ćete konkretnije govoriti i zašto ste odlučili sudjelovati na tom skupu?
Mladi su me pozvali i iznimno sam im zahvalan. Prema predavačima možete vidjeti koga mladi danas u Hrvatskoj percipiraju i prihvaćaju kao one s kojima računaju, od kojih žele učiti i čije aktivnosti cijene i podupiru. Čast mi je biti uz don Damira Stojića, Ladislava Ilčića, Marijanu Petir i druge predavače. Govorit ću im o važnosti promicanja kulture života, angažmana vjernika laika i njihovom pozivu u današnjem svijetu. Na primjerima dobre prakse naših akcija prenijet ću im ono najbolje što smo naučili kako da ne samo zaustavljaju kulturu smrti u Hrvatskoj, već i da uspješno grade suverenu, slobodnu i ponosnu Hrvatsku.
Na kraju, moramo se dotaknuti i sljedećih lokalnih izbora. Ima li šanse da se u Hrvatskoj povežu domoljubne političke silnice i da se zaustavi Kukuriku koalicija? Kako vidite HDZ? Gdje je u svemu tome Hrast? Što se događa sa ostatkom domoljubnih stranaka?
Za razliku od mišljenja mnogih, držim da se na proteklim parlamentarnim izborima dogodilo i puno toga dobroga.
Prvo, poraz HDZ-a i povijesno najlošiji rezultat jednostavno je natjerao tu stranku ili barem stvorio podlogu za unutarnje promjene.
Druga dobit prošlih izbora je ta da su se svi izmjerili koliko (ne)vrijede pred biračima, pa je danas puno jednostavnije vidjeti tko je potpuno suvišan na horizontima mogućih koalicija, a tko ima stvaran potencijal i vrijednost. Također, pokazalo se i tko su destruktivci.
Treća vrijednost rezultata je ta što se pred cjelokupnom javnošću pokazala i dokazala totalna nesposobnost SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a da unatoč situaciji koju su samo mogli sanjati – da imaju premoćnu većinu u saboru – nisu u stanju napraviti baš ništa da Hrvatsku pokrenu na bilo kojem području. Naprotiv, svi potezi su krajnje (auto)destruktivni, anacionalni i kao prepisani iz knjige želja neprijatelja Hrvatske. Ovo je nakon dugih godina koje su imali za pripremu osvajanja vlasti njihov totalni debakl.
Četvrta vrijednost rezultata je pad nekadašnjih HDZ-ovih i SDP-ovih satelita, HSLS-a i HSS-a koji su dokazali da neprincipijelno koaliranje (pod svaku cijenu) vodi u neprepoznatljivost i samouništenje. Ovaj poučak osobito je važan onima koji bi i danas trčali lakog koraka u koaliciju sa HDZ-om, a primjer neprincipijelne koalicije HSLS-a (čistih liberala) i HSS-a (navodno demokršćana) u Zagrebu dokazuje da u Hrvatskoj zaista ne postoji nelogičnost i kontradiktornost koju još nismo vidjeli na djelu. Promicatelji istospolnih brakova, pobačaja, protubračnih i protuobiteljskih politika, zaštitnici kapitala (nauštrb radnika i seljaka) s jedne strane zajedno sa navodno zaštitnicima života, kršćanskih vrijednosti, braka i obitelji, seljaka i radnika s druge strane. Toliko o vjerodostojnosti.
Peta vrijednost rezultata je ta da se konačno pokazalo da je hrvatski narod uzalud bacio glasove i na tih četrdesetak HDZ-ovih mandata u saboru, jer jedinu stvarnu opoziciju čine oni koji nisu u saborskim klupama – katoličko civilno društvo, Katolička crkva, sindikati i nekoliko portala. Od ovih parlamentarnih izbora slobodno možemo i dokazano ustvrditi – niti jedan jedini glas koji su građani dali ne-HDZ strankama nije bačen. Čak štoviše. Postao je sjeme za stvarne promjene za koje HDZ očito nije sposoban.
Na cjelokupnoj političkoj sceni već dugo nema političara za koje biste mogli reći da su to oni za kojima bi narod krenuo, koji imaju i boje i okusa, koji bi mogli biti postavljeni kao uzor, kao model zdrave političke kulture i jasne obrane hrvatskih nacionalnih interesa. Ono čega je bilo na pretek su ljudi koji svojim ponašanjem i načinom bavljenja politikom zapravo svjedočili da se ne isplati biti pošten, dosljedan, iskren, beskompromisan u obrani života, braka, obitelji, hrvatskih nacionalnih interesa.
Hrast je naprotiv krenuo upravo od činjenice da gotovo polovica građana Hrvatske ne izlazi na izbore jer ne vidi da uopće ima izbor među postojećim prevarama, koje se međusobno razlikuju samo po grbovima i nazivima. Krenuli smo od uvjerenja da su stvarne promjene moguće jedino ako se u politiku uključe novi, vjerodostojni, časni i pošteni ljudi koji su kao takvi prepoznati u svojim sredinama. Promjene neće donijeti niti različite konstrukcije ili tvorevine dokazano neuspješnih, nesposobnih stranaka. Koalicija pod svaku cijenu ne donosi promjenu, čak niti da prijeđete prag. Zašto tako mislim? Zato jer je nemoguće da koliko god hoćete malenih tvrtki koje su redovito bankrotirale i pokazale nesposobnost i neuspješnost, nekakvim ujedinjavanjem odjednom postanu uspješne i još k tome s istim nesposobnim vodstvom. Loš menadžment je loš menadžment i naprotiv, udruživanje loših menadžera čak je opasnije i destruktivnije jer se nesposobnost umnaža. Ne znam na kojim to halucinogenim drogama mora biti čovjek da povjeruje kako će netko tko godinama vodi stranku na način da se članstvo ne povećava, da ne okuplja sve veći broj uglednih ljudi, da uporno ustraje na destruktivnom imidžu i dobiva promile glasova na izborima – uspješno voditi neko ministarstvo ili čak odjel nekog gradskog ureda, da će pokrenuti Hrvatsku na bilo kojoj razini?
Kakvo je onda zajedništvo realno očekivati?
Ono što je realno očekivati je zajedništvo Hrasta, HSP- dr. Ante Starčević, HDSSB-a, HSP-a, HSS-a, BUZ-a, Zavjeta za Hrvatsku i HDZ-a koje može poprimati različite varijacije ovisno o realnoj snazi svake pojedine stranke u pojedinim lokalnim sredinama. Ovakva koalicija može bez problema osvojiti izbore jer će se biračima olakšati izbor, da ne trebaju birati između sličnih opcija i rasipati glasove.
Spomenuli ste Zavjet za Hrvatsku. Kako vidite ovu novu stranku?
Upoznao sam generala Marka Lukića i držim da je potencijal kojeg imaju branitelji u Hrvatskoj značajan i važan. Važan je svaki građanin u postizanju zajedničkog cilja, a to je suverena, slobodna i ponosna Hrvatska. Pobjeda na izborima je samo sredstvo za postizanje cilja i šansa da se nešto napravi. Ako pobijedite, a nakon pobjede nemate kvalitetan kadar, niste ništa napravili jer vam se nesposobnost može obiti kao bumerang u glavu. Još gore ako okupite nekonstruktivne ljude koji nisu sposobni za zajedništvo. To se događa i vladajućoj koaliciji. Imaju sve, a zapravo nemaju ništa i nemaju ono najvažnije – kvalitetne ljude. I zato će brzo pasti.
S posebnom pažnjom promatram svaki angažman bilo kojeg generala, heroja domovinskog rata, jer je ono zadnje što bih želio da bilo tko instrumentalizira i 'potroši' njihov ugled koji imaju na neuspješne projekte. Oni su dali svoj neizmjeran doprinos u obrani i danas mogu puno toga dati, ali opet samo ukoliko budu vukli dobre poteze. Zavjet može odraditi značajan posao u smjeru mobiliziranja tog segmenta biračkog tijela, a osobito bude li pažljiv u prvim koracima, bude li prepoznatljiv te ukoliko se u što većoj mjeri odvoji i distancira od dijela političke scene i pojedinaca koji su se dokazali kao neuspješni i nesposobni, a koji obično prvi potrče i prvi sami sebe ponude u nove projekte, bilo kao arhitekti ili kao starosjedioci različitih stožera. Zavjetu i generalu Lukiću želim na tome putu izgradnje uistinu nove i autentične braniteljske priče uspjeh!

Primjedbe

Popularni postovi