HRsvijet O SLAVLJU U ČAVOGLAVAMA

Proslava Dana pobjede u Čavoglavama: Thompson okupio 100.000 ljudi

E-mail Ispis PDF
Tradicionalna sedma proslava Dana domovinske zahvalnosti u Čavoglavama, rodnom mjestu Marka Perkovića Thompsona, okupila je sinoć, po neslužbenim procjenama, 100.000 ljudi.

Sami ulaz u Thompsonovo rodno mjesto krasili su portreti Ante Gotovina, Mirka Norca, Franje Tuđmana i Gojka Šuška ali i mnogobrojne policijske patrole, koje su, očito je, imale zadaću pronaći što više detalja kako bi pokušali kompromitirati obilježavanje Oluje u ovom mjestu, ali i same organizatore.
Inače, proslava je počela u 16 sati defileom bikera – vožnjom motorima od Drniša do Čavoglava, koju je osobno predvodi Thompson, bučno pozdravljen od oko 40.000 ljudi koji su do popodnevnih sati već bili stigli na izvor Ćikole. U ranim večernjim satima priređen je i mimohod povijesnih hrvatskih vojnih postrojbi.

Na samom koncertu, središnjem djelu proslave u Čavoglavama, koji je počeo jučer oko 22 sata, burno pozdravljeni od 100 000 ljudi, nastupili su Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Željko Bebek i Opća opasnost iz Županje.

- Nemojte da nas dijele ovi političari - poručio je Thompson publici, istaknuvši kako se obljetnice Oluje poput one u Čavoglavama treba slaviti diljem Hrvatske, pri tome ne stvarajući rivalstva, primjerice između Knina, gdje je održana službena proslava 17. godišnjice Oluje, i Čavoglava.

Thompson je pozdravio, kako je rekao, one kojima je napravljena najveća nepravda i pritom istaknuo hrvatskog generala Antu Gotovinu, koji je zbog ratnog zločina nepravomoćno osuđen u Haagu na 24 godine zatvora.

- Vjerujem da ćemo ga vidjeti iduće godine na proslavi u Čavoglavama, zapjevajmo za njega i naše haške uznike - kazao je Thompson, koji je svoje obožavatelje, koji su masovno nosili transparente i hrvatske zastave, oduševio svojim poznatim hitovima.
Prostor oko pozornice bio je ispunjen hrvatskim zastavama i transparentima. Na jednom transparentu, posvećenom hrvatskom branitelju zatvorenom u Beogradu Veljku Mariću pisalo je "Veljko Marić, čekamo te volimo te".
Inače, tijekom jučerašnjeg dana u Čavoglavama je zamjećeno vrlo malo aktivnih političara ali su zato tamo bile angažirane brojne policijske snage. Što su snage redarstva u tolikom broju radile u Čavoglavama govore i današnji napisi najvećeg djela medija u kojima su uglavnom citirana izvješća MUP-a.
-Policijske aktivnosti i izvješća poput jučerašnjeg iz Čavoglava imaju za cilj proslavu obljetnice Oluje u Čavoglavama stvrstati u crnu kroniku. To rade uz potporu djela medija, pokušavajući na taj način kompromitirati sve ono što ne radi vladajuća partija i njezini sateliti. Međutim, narod je i ovaj put odaslao poruku vladajućima. Dok se na Josipovićev, Milanovićev, Matićev i Džakulin poziv u Kninu okupilo 4000 ljudi, na Thompsonov je poziv u Čavoglave došlo 100 000 ljudi, kazao je u ekskluzivnoj izjavi za HRsvijet nekadašnji policijski dužnosnik.

R.Horvat.

Primjedbe

Popularni postovi