PRVA 1 MW SOLARNA ELEKTRANA U HRVATSKOJ


Najveća solarna elektrana u Hrvatskoj: Potvrđen ugovor, započeli radovi

Zagreb, 31. srpnja 2012. - U veljači smo izvijestili o održavanju gospodarskog susreta grupe domaćih investitora i delegacije kompanije SHARP u najvišem sastavu, a radi dogovora o izgradnji prve 1 MW-tne solarne elektrane u Hrvatskoj.

Danas nam je potvrđeno potpisivanje ugovora, čija vrijednost za sada nije otkrivena, kojim započinje izgradnja ove 1 MW-tne solarne elektrane. Naime, u Kanfanaru su započeli građevinski radovi te se u razdoblju od 01. do 15. rujna ove godine planira početak montaže fotonaponskih modula.

Riječ je instalaciji 4.256 komada SHARP SOLAR polikristal modela SHARP ND-235, a nakon instalacije postrojenja, SHARP-ovi će ga stručnjaci obići kako bi provjerili kvalitetu izvedbe.

Izvor zaključuje kako će tehnička ispravnost prve 1 MW-tne solarne elektrane biti na najvišoj mogućoj razini, posebno s aspekta europskih propisa, te da će u rad biti puštena do kraja mjeseca prosinca.

Uredništvo portala croenergo.eu tijekom mjeseca rujna objavit će i prve fotografije ovoga projekta izravno s terena te će objaviti i detaljnije informacije o investitorima, vrijednosti investicije i druge podatke.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Primjedbe

Popularni postovi