'PONOSNI' MINISTRI PROSVJEDOVALI PROTIV GRAĐANA

Objavljeno 18.06.2012. u 08:35

SUPROTIVA

Josip Jović: Kad vlast prosvjeduje protiv građana

Foto: Jadran Babić / CROPIX Dvije gay parade u dva najveća grada u samo tjedan dana bijahu iznimno korisne kao slika duhovnih i političkih prilika u nas. Inače, same po sebi posve su deplasirane i besmislene.

U njima se nisu tražila nikakva prava ove populacije jer su već sva zakonski zagarantirana, nisu spominjani primjeri diskriminacije jer ih nema, a vapaji za većom tolerancijom društva kontraproduktivni su zbog agresivnog stila paradera. Istina, stavovi građana su i u ovom pitanju prilično podijeljeni. Dok ogromna većina misli da je homoseksualizam neprirodan, manjina bi htjela da je normalan. Verbalna agresivnost s kojom nastupaju sudionici parada prva je upečatljiva karakteristika.

Svoj marš Rivom doživjeli su kao trijumf nad gradom i građanima, a odsutnost gledatelja i posjetitelja kao bojkot. Svatko tko nije s njima, taj je protiv njih, svatko tko im ne plješće i ne odobrava, mrzi ih. Ne libe se objavljivati čak i tjeralice u obliku slika i imena najvećih tzv. homofoba.

Agresivnost koju su iskazali organizatori zagrebačke parade u spotu u kojemu se pale lutke heteroseksualnih parova nagnala je čak i Dragu Pilsela, inače angažiranog branitelja prava homoseksualaca, na podnošenje kaznene prijave. Nevjerojatnom je promidžbom praćena organizacija ovih demonstracija. Jedna fotografija strasnog ljubljenja dviju žena proglašena je “najseksi slikom ikada snimljenom”. Bildaju se podaci o raširenosti homoseksualizma.

Do sada se doguralo do desetak posto, s tendencijom daljnjega rasta. Brojne igrane reklame, plakati i slični materijali koštali su otprilike kao i izborna promidžba neke osrednje stranke. Novine su danima najavljivale “veliki događaj” na kojemu se okupilo tristotinjak sudionika iz, što je također u političkom trendu, cijele regije.

Za usporedbu, susret katoličke mladeži u Sisku, na kojemu se okupilo trideset tisuća mladih iz raznih zemalja, jedva da je medijski zabilježen. Predrag Matvejević je radi popularizacije i prihvaćanja homoseksualizma naveo čitav niz velikih svjetskih imena znanosti i umjetnosti (Leonardo, Michelangelo, Čajkovski, Proust) koja su navodno bili homoseksualci. Mogao je i Newtonea, možda, po nekim pričama, i Krležu, s kojim je pravio intervjue. Sugestija je jasna − bili su genijalni baš zato što su bili homoseksualci.

Po toj logici, Tin Ujević bio je veliki pjesnik jer je bio alkoholičar, Churchill uspješan političar jer je stalno pušio kubu, Einstein epohalni fizičar jer je živio u incestnom braku. Mn: Spaljivanje Biblije Homoseksualci su, čega većina njih vjerojatno nije svjesna i zbog čega bi ih trebalo štititi od manipulacija, samo instrument jedne šire planetarne ideološke ili svjetonazorske bitke. Uz protivnike ili samo kritičare homoseksualnih parada automatski se vežu najteže moguće političke kvalifikacije kao šovinizam, nacizam, antisemitizam, fašizam i slično.

U hrvatskim prilikama to je samo novo oruđe za stara nastojanja omalovažavanja i diskreditiranja cijelog naroda. Iz ovoga kuta promatranja stoji jedva prikriveni žal što je u Splitu sve prošlo kao “koncert bez publike” ili, kako piše Ivica Ursić, kao “mrtva povorka u gradu duhova”, odnosno što nije bilo nereda kojima bi, naime, navedene kvalifikacije dobile na uvjerljivosti.

Zagovaranje homoseksualnosti izravno je upereno protiv Crkve i moralnih vrijednosti koje ona zagovara. Budući da oba zavjeta u vezi s homoseksualnom sklonošću upotrebljavaju izraze kao protunaravnost, izopačenosti, sramotne strasti i sl., treba uskoro očekivati javno spaljivanje Biblije, ali i Kurana, ili zahtjeve za njihovom zabranom.

Nizozemski ideal

 U procjepu između “vladara svijeta” i običnog puka, vlast se i u ovom slučaju odlučno opredijelila protiv naroda. Paradu su u Splitu, u čijem središtu, i to na zgradama “homofobnog” gradonačelnika, stoji pederska zastava, podržali i predsjednik Vlade i predsjednik države, a na samome mjestu događaja našlo se pet ponosnih ministara od hrvatske Vlade.

Obično su demonstracije uperene protiv vlasti, ovaj put zabilježen je događaj jedinstven u cijeloj povijesti demonstracija − vlast je prosvjedovala protiv naroda, protiv njegovih stavova, emocija, uvjerenja, odgoja, svjetonazora, vjere i uvjerenja. Vesna Pusić pokazala je naročit smisao za cinizam prema žrtvama ratne agresije pozvavši žene silovane u srpskim logorima da stanu na čelo parade. Uspjeh “parade ponosa” predstavljen je kao pitanje sudbine zemlje i njezina ulaska u EU.

Oči Velikog brata doista su prošle subote bile uprte u našu zemlju. Sjatilo se sto stranih novinara i cijeli diplomatski kor. Test smo, izgleda, položili, Hrvatska je dokazala, prema gospođi Pusić, kako pripada Europi. Milanović je također zadovoljan.

Napredujemo, konstatirao je premijer, ali još nismo kao Nizozemska, koja je toliko napredna da je čitave gradove pretvorila u javne kuće te legalizirala čak i stranku naročitih ljubitelja djece.

Pun i konačan napredak bit će ostvaren kad se koalicija LGBT (lezbijke, gay, biseksualci, transvestiti) proširi s još dva slova, S i P, što će reći sodomisti i pedofili. Ministar turizma govori o razvoju gay turizma. Zašto ne, kad već imamo gay kulturu i gay politiku? I šefovi Policijske uprave ponosno su istaknuli svoju ulogu u organizaciji ponosne parade. Uhitili su bez ikakva razloga sedamdeset troje mirnih građanina, držali grad pod cjelodnevnom opsadom, a nesretne policajce naoružali čak i bojnim plinovima i vatrogasnim aparatima.


Josip Jović

Primjedbe

Popularni postovi