USKORO NOVIH 5 MILIJUNA EURA POTPORE IZ EU FONDOVA

IPA IIIc: Uskoro novih 5 milijuna eura

Zagreb, 02. svibnja 2012. - Mali i srednji poduzetnici u drugoj polovici ove godine ponovno imaju priliku prijaviti se za nepovratna sredstva iz EU pretpristupnih fondova, a ukupno će biti dodijeljeno 13 milijuna eura potpore.

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je godišnji plan dodjele nepovratnih sredstava. Predviđena je objava dvije sheme za dodjelu sredstava.

Prva je izgradnja poslovne infrastrukture, koja uključuje ulaganje u razvoj nove i postojeće infrastrukture u poslovnim zonama, razvoj novih i postojećih subjekata za pružanje potpore malom i srednjem poduzetništvu te ulaganje u razvoj javne turističke infrastrukture. Za to će na raspolaganju biti iznos od 8 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora kretat će se između 325.000 i 1 milijun eura.

Natječaj je namijenjen financiranju projekata jedinica lokalne i regionalne  samouprave, lokalnih i regionalnih organizacija i trgovačkih društava u javnom vlasništvu te lokalnih i regionalnih turističkih zajednica.

Druga shema je potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva i to ulaganjem u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo te jačanjem razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s eko i drugim međunarodnim standardima.

Natječaj je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, a na raspolaganju će biti 5 milijuna eura. Visina pojedinačnih potpora kretat će se od 50.000 do 200.000 eura.

Objava navedenih natječaja predviđena je za drugu polovicu ove godine. Natječaji će biti javno dostupni na internetskoj stranici Agencije www.safu.hr, a na portalu croenergo.eu moći ćete pronaći hrvatsku verziju teksta javnog natječaja i natječajne dokumentacije. [MEDIA SERVIS]

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade