PODRUŽNICA UDRUGE HRVATSKE DOMOVINSKE VOJSKE 41.-45. IZ SPLITA ORGANIZIRA PUT ZA BLEIBURG

I ove godine, kao i svih godina dosad, splitska podružnica Udruge Hrvatske Domovinske Vojske 1941. – 1945. upriličuje hodočašće u Bleiburg.
Polazak iz Splita je u petak, dne 11.svibnja t.g. u 07:00 sati s kolodvora na Sukoišanskoj (ex-Solinskoj). Kraća stanka je na Odmorištu 'Krka', a potom idemo u pravcu Plitvica do mjesta pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića (gdje polažemo vijenac), a nakon čega slijedi polusatni odmor. Zatim krećemo u pravcu Krašića do crkve Presv. Trojstva i starog župnog dvora (spomen-sobe) gdje je preminuo zaštitnik naše Udruge Bl. Alojzije Stepinac. Nakon Krašića put nas vodi do Hotela 'AQUAE VIVAE' u Krapinskim Toplicama, gdje je organiziran smještaj i, dakako, večera.
         U subotu, dne 12.svibnja u 06.30 sati je doručak, a nakon toga preko graničnog prijelaza Macelj idemo u Austriju,tj. u Bleiburg gdje nazočimo sv. Misi koju predvodi Msgr. Ante Ivas, biskup šibenski. Po povratku s bleiburške poljane zapućujemo se u pravcu Maribora (groblje 'Dobrava') i Macelja, gdje polažemo spomen-vijence. Po dolasku u Hotel čeka nas večera i, dakako, prenoćište.
U nedjelju, dne 13.svibnja u 07.00 sati je doručak, nakon čega se kreće prema Zagrebu gdje slijedi polaganje vijenaca na Mirogoju (Predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, Bleiburškim žrtvama i dr.) i Šestinama (Ocu Domovine dr. Anti Starčeviću). Potom pohodimo zagrebačku prvostolnicu – Katedralu i u njoj znameniti grob blpk. zagrebačkog nadbiskupa i kardinala – Bl. Alojzija Stepinca. U Zagrebu se zadržavamo cca. 2 sata, nakon čega oko 15:00 sati krećemo za Split u koji mislimo doći oko 21:00 sati.
Cijena prijevoza, prehrane i smještaja po osobi iznosi 1.000 kuna.
Slobodnih mjesta još uvijek ima.
Ukoliko ste zainteresirani molim Vas da se do utorka 8.svibnja t.g. (na Stepinčev rođendan!) pribilježite kod tajnice Udruge – gospođe Viktorije Butela na tel.: 021/535-512.
S poštovanjem

          Petar Vulić petar.vulic@gmail.com

Primjedbe

Popularni postovi