KARAMARKO U 'FOKUSU'

Stranku može voditi na temeljima demokracije

 
 
Hrvatska dijaspora, koja je tradicionalno od osnivanja samostalne Hrvatske bila naklonjena HDZ-u, sada intenzivno prati hrvatsku političku scenu, posebno zbog izbora čelnoga čovjeka stranke. Ankete koje se provode među članovima i ograncima HDZ-a koji djeluju u iseljeništvu, a posebice u Njemačkoj gdje ima nekoliko koordinacija,  pokazuju kako Tomislav Karamarko vodi u utrci za novoga predsjednika HDZ-a. Iako je tek nedavno po drugi puta postao član stranke(!) činjenica je da Karamarko ima karizmu koja može voditi ovu i nadalje najjaču hrvatsku političku stranku koja proživljava svoje najteže trenutke od osnivanja i velika previranja u kojima se teško može razabrati pobjednik između šest kandidata.
 
Ipak Karamarko mnogim članovima ulijeva povjerenje ukoliko glasuju za njega da će na čelu stranke imati jednu čvrstu karizmatičnu i demokratsku osobu koja će HDZ voditi na temeljima demokracije, a ujedno se i znati othrvati svim podvalama koje stižu s raznih strana, što opravdano zbog dosadašnje politike HDZ-a a što s ciljem raznih zlonamjernih podmetanja. Bilo kako bilo, svi se slažu da je na hrvatskoj političkoj sceni zbog demokracije i kvalitetnoga društvenog razvoja HDZ potreban kao oporba, koja će biti korektiv vlasti. Karamarko je iskusni političar koji je demokršćanski orijentiran od samih početaka.
 
Mesićeve i Josipovićeve kritike neizravno su išle u prilog Karamarkovome desnom političkom profiliranju, a napadi na njega okarakterizirali zavišću političkih protivnika, tvrde izvori bliski HDZ-u. Isti izvori tvrde da on u HDZ-u trenutačno nema jakog protukandidata na poziciji budućega predsjedničkog kandidata bez obzira na Jadranku Kosor.
 
U prilog svojoj kandidaturi može se poslužiti činjenicom da je kao ministar unutarnjih poslova sudjelovao u čišćenju stranke od korumpiranog članstva, te da je kao takav zaradio povjerenje mnogih građana i članova HDZ-a, koji mu sve više ukazuje povjerenje, jer ga smatraju najboljom odlukom između pet ostalih kandidata.
 
Dijaspora se u posljednje vrijeme sve više nalazi na udaru HDZ-ovih političkih kandidata, što zbog financijske stabilnosti a većim dijelom i zbog lobiranja među političarima EU-a, a i drugih zemalja u kojima su aktivni hrvatski politički lobiji, poput Amerike, Australije, Kanade. Činjenica je da je predsjedničkim kandidatima svaka takva potpora u ovom trenutku dobrodošla i pozitivna u ostvarivanju konačnog cilja -izbora za predsjednika najjače hrvatske oporbene stranke. Karamarkove šanse su velike i očekuje se da će uskoro posjetiti svoje birače u iseljeništvu.
 

Frank Bilaver, SAD

Primjedbe

Popularni postovi