UBIUDR PODRAVKE ZAHTJEVA OD DORH-a POKRETANJE POSTUPKA PROTIV S. MESIĆA

ZAGREB, 26. lipnja 2011. - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) zahtjeva od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) da pokrene postupak protiv Stjepana Mesića zbog javnog vrijeđanja, omalovažavanja i klevetanja hrvatskih branitelja te prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, priopćeno je dans iz te udruge.
UBIUDR smatra kako je je Mesić "sramotnim, neprimjerenim i klevetničkom izjavama" uvrijedio sve one koji su dali živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, žive hrvatske branitelje, a poglavito Franju Tuđmana, pod čijim su zapovjedništvom, kako ističu, ostvarili pobjedu u Domovinskome ratu.
Ocjenjuju kako Stjepan Mesić treba moralno i kazneno odgovarati, jer se, kako smatraju, za blaže izjave uhićuju oni koji se suprotstavljaju gey paradama, viču ili nose parole neprimjerenih sadržaja na javnim skupovima.
UBIUDR pita je li Mesić, kao posljednji zapovjednik JNA, mogao i morao zaustaviti tu zločinačku vojsku u krvavom pohodu po Hrvatskoj te ističe kako bi zato morao odgovarati po tzv. zapovjednoj odgovornosti.
Mesić je, kako navode, nedavno izjavio kako je "državna samostalnost Hrvatske došla 'praktično' sama od sebe, odnosno da je to bila povijesna neminovnost, jer da druga mogućnost nije ni postojala".
Hina

Primjedbe

Popularni postovi