U OPUZENU I METKOVIĆU HRAST PREDSTAVILI MLADI DOMOLJUBI

http://www.metkovic.hr/novosti/_hrast280511.jpg
Metković, 29.5.2011. - Nadstranački pokret Hrast (Hrvatski rast) predstavio se jučer u više hrvatskih gradova, a u dolini Neretve u Metkoviću i u Opuzenu.

U Metkoviću je na Velikoj rivi pred Spomenikom poginulim metkovskim braniteljima organizirana konferencija novinare na kojoj su se lokalnim medijima predstavili Krešimir Jelovac potpredsjednik Obiteljske stranke i član Vijeća Hrasta X. izborne jedinice, Josip Mikuš, koordinator vijeća za Grad Dubrovnik i mladi metkovski intelektualci Božo Petrov i Milan Kapović iz Vijeća Hrasta grada Metkovića.
Cilj pokreta Hrast, pod čiju je „krošnju“ stupilo dvadesetak udruga, političkih stranaka i mnoštvo istaknutih pojedinaca, pobjeda je na izborima za Hrvatski sabor i potpuna promjena političke kulture u Hrvatskoj. Uspjeh na izborima osigurat će, kažu članovi Hrasta, kroz originalnu strukturu Hrasta i model predizbora. Naglašavaju kako će izbornu listu Hrasta činiti ljudi koji na predizborima dobiju najviše potpisa građana.
Nakon tiskovne konferencije predstavnici i simpatizeri Hrasta zadržali su se nekoliko sati u druženju s građanima na metkovskim ulicama, nakon čega je njih tridesetak s istom namjerom otputovalo u Opuzen.

(moj komentar)

Metković, kao Jambina i Opuzen kao HDZova 'utvrda' su pokazatelj početka PROMJENA na hrvatskoj političkoj sceni. Hrvatski rast HRAST je dočekan s puno interesa i spremnosti birača da HRAST prihvate kao istinski NACIONALNI PREPOROD. Istina, mnogi očekuju daljnji rast Hrasta i širenje krošnje pod koju bi trebali zajednički stati Ruža Tomašić, Zvonko Bušić, Pero Ćorić iz HSP AS, general Sačić, Cvrtial Petric i ostali iz Akcije za bolju Hrvatsku, HČSP, HDS i istaknuti pojedinci koji se nisu okoristili dosadašnjim sudjelovanjem u politici, ili koji uopće nisu bili politički angažirani a doživljava ih se kao nacionalne simbole. Mislim tu prije svih na Zvonimira Bobana, obitelj Kostelić, M. P. Thompsona, dr. Pavunu, dr. Djikića, dr. Danicu Ramljak, dr. Ninu Raspudića i njima slične, u javnosti prepoznatljive osobe.
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade