HRAST SE PREDSTAVIO PO CIJELOJ HRVATSKOJ KAO ODGOVORNA I SNAŽNA NACIONALNA POLITIČKA OPCIJA

Hrast na svim stranama Hrvatske


Danas, 28. svibnja, pokret Hrvatski rast (Hrast) predstavio se javnosti na tiskovnoj konferenciji održanoj istodobno u pet hrvatskih gradova. Izbor gradova nije bio slučajan, nego su odabrani zbog jasne simbolike pokreta koji želi objediniti cijelu Hrvatsku. Tako je tiskovna održana u 11,45 u najistočnijem hrvatskom gradu Iloku, najzapadnijem Umagu, najsjevernijem Murskom Središću, najjužnijem Dubrovniku te u Zaprešiću u središnjoj Hrvatskoj. Tim je činom poslana poruka hrvatskoj javnosti da je pokret Hrast široka i otvorena politička platforma u kojoj sudjeluju brojne ravnopravne sastavnice, pa je moguće da ga istodobno ravnopravno predstavlja više članova na istodobnoj dislociranoj tiskovnoj konferenciji. Političke namjere Hrasta tako su predstavili članovi Velikog vijeća Ivan Marohnić i Željko Tomašević u Iloku, Ivica Relković u Umagu, Dražen Bušić u Murskom Središću, Ivan Baćak u Dubrovniku te Hrvoje Hitrec, Ante Ledić i Krešimir Miletić u Zaprešiću. Sudjelovali su još Arsen Pirc (koordinator Vijeća Hrasta grada Zadra), Mihael Miletić i Mario Peranić (članovi Vijeća Hrasta IX. Izborne jedinice), Josip Mikuš (koordinator Vijeća Hrasta grada Dubrovnika), Milan Kapović (koordinator Vijeća Hrasta grada Metkovića) i drugi.
 Istodobno su u navedenim gradovima simpatizeri i volonteri Hrasta, zajedno s navedenim predstavnicima raznih struktura Hrasta, građanima dijelili promodžbene materijale, družili se s građanima u spontanom i otvorenom razgovoru te ih pozivali na aktivnije sudjelovanje u političkom životu hrvatskog društva. Iako se javna akcija odvijala u pet različitih gradova u različitim i po mnogo čemu specifičnim krajevima Hrvatske, na svakom se mjestu ponovila ista slika. Građani su gotovo bez iznimke prihvaćali ponudu letaka, ali i zastajali, raspitivali se i komentirali tešku političku hrvatsku zbilju porukom potrebe za potpunim političkim promjenama u Hrvatskoj. Kod mnogih koji su od ranije ponešto čuli o Hrastu bilo je vidljivo zadovoljstvo što su napokon i u svojim gradovima, na svojim ulicama susreli članove Hrasta i u izravnom razgovoru izrazili i svoje želje i svoje bojazni i svoje nade. Nerijetko su uzimali i veće količine promidžbenih listića kako bi ih podijelili među svojim poznanicima.
U Umagu su članovi Hrasta dali do znanja da su upravo brojne skupine koje sada čine Hrast u jesen 2009. (tada pod imenom građanske inicijative More je kopno) pokrenule prikupljanje potpisa za referendum o hrvatsko-slovenskom razgraničenju. U Dubrovniku su mnogi građani, vidjevši skupine volontera u majicama sa znakom Hrasta, sami prilazili i tražili letak više. U Zaprešiću su u središtu grada te posebno u krugu trežnice bili iznenađeni brojnošću volontera iako je nevrijeme prijetilo da se akcija i ne održi. Ali Hrast odsada, kad najavljuje javne akcije neće navečer gledati vremensku prognozu, jer je prognoza hrvatske budućnosti još tmurnija ako se ne izađe među narod i ako ga se ne pokrene u pobjedu sličnu onoj devedesetih.
Tijekom poslijepodneva javne akcije Hrasta održane su i u Metkoviću, Opuzenu i Vukovaru, s jednakim žarom kao i one u prijepodnevnim satima.
Slijede nove akcije, slijede novi susreti u vašim (našim) gradovima i selima diljem domovine. Vidimo se – oči u oči! Od vrata do vrata. Hrast ne samo da se to usudi činiti, Hrast ne samo da se ne boji doživjeti neugodnosti zbog opravdanog građanskog nezadovoljstva prema dosadašnjim političkim strankama, Hrast smatra obveznim čuti neposredni glas naroda i usmjeriti ga prema izgradnji nove Hrvatske.
zapresic
Zaprešić
mursko_sredisce
Mursko Središće
dubrovnik
Dubrovnik
ilok
Ilok
umag
Umag
metkovic
Metković
vukovar
Vukovar

Primjedbe

Popularni postovi