"ZA DOMOVINU"

Teze i zaključci s prosvjednog skupa "Za domovinu" održanog 16.04.2011.


Konstatacija PRAVNO-POLITIČKOG stanja:
VRO “ OLUJA”, BILA JE PRAVEDNA, MEĐUNARODNOPRAVNO LEGITIMNA, SAVEZNIČKA I POBJEDNIČKA VOJNOREDARSTVENA OPERACIJA, S IZNIMNO NAGLAŠENOM PREVENTIVNO-HUMANITARNOM NARAVI (sprječavanje ponavljanja genocida po srebreničkom scenariju, nad nesrpskim narodom u Bihaću i njegovoj široj okolici).
PROTIVNO SADRŽAJU SVIH NAŠIH DRŽAVNOPRAVNIH AKATA (saborskim deklaracijama (iz 2001.,2002.,2006.), rezolucijama (1999.,2001.))
-protivno sadržaju Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske iz 2002., PROTIVNO POVIJESNOJ ISTINI i PROTIVNO TEMELJNOM PRAVU HRVATSKOG NARODA NA SAMOOBRANU I OSLOBAĐANJE NAŠEG OKUPIRANOGA DRŽAVNOG PODRUČJA (što je pravo svakog naroda i svake države, zajamčeno Poveljom OUN-a)
Sudsko vijeće AD HOC MEĐUNARODNOGA KAZNENOG SUDA ZA BIVŠU JUGOSLAVIJU, JUČER (15.04.2011.) PROGLASILO JE KRIVIM I DRASTIČNO KAZNILO NAŠE ČASNE GENERALE I RATNE ZAPOVJEDNIKE ,GOTOVINU I MARKAČA, A ČITAVO NAŠE TADAŠNJE DRŽAVNO I VOJNO VODSTVO ,NA ČELU S PRVIM PREDSJEDNIKOM REPUBLIKE HRVATSKE, dr. FRANJOM TUĐMANOM (zajedno s mnogim znanim i neznanim građanima RH) ZLOČINAČKOM
ORGANIZACIJOM KOJA JE “UDRUŽENIM ZLOČINAČKIM POTHVATOM” PROVELA ETNIČKO ČIŠĆENJE NA DIJELOVIMA OKUPIRANIH PODRUČJA RH.
STOGA:
- Mi, DANAS OKUPLJENI NA TRGU BANA JOSIPA JELAČIĆA, hrvatski narod, hrvatski branitelji, hrvatski građani,
- mi časni, hrabri, ponosni, dostojanstveni sudionici pobjedničke, pravedne, legitimne i osloboditeljske VRO “OLUJA” NAJODLUČNIJE I NAJOŠTRIJE ODBACUJEMO SVE UVREDE I LAŽI IZREČENE U PRVOSTUPANJSKOJ, TENDENCIOZNOJ, POLITIČKI, A NE ČINJENIČNO-PRAVNO FUNDIRANOJ PRESUDI HAAŠKOG SUDA I PORUČUJEMO NAŠIM NESPOSOBNIM POLITIČARIMA I PRIVILEGIRANIM DRŽAVNIM DUŽNOSNICIMA, DOMAĆOJ I MEĐUNARODNOJ JAVNOSTI I HAAŠKOM TRIBUNALU, DA NIKAD NISMO BILI NITI JESMO PRIPADNICI ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE ,VEĆ SMO BILI I OSTALI HRABRI I ODLUČNI BRANITELJI SVOJEG NARODA I HRVATSKE DRŽAVE.

-U ZNAK OPRAVDANOG PROSVJEDA PROTIV TAKVE PRESUDE, KOJOM SE REVIDIRA POVIJEST, KOJA IMA CILJ OSLOBODITI KRIVNJE VELIKOSRPSKOG AGRESORA, A NAS, BRUTALNO I NESMILJENO NAPADNUTE HRVATE, ŽRTVE TE AGRESIJE, NE SAMO S NJIMA IZJEDNAČITI, VEĆ, PROTIVNO POVIJESNOJ ISTINI, ISPISANOJ KRVLJU 16 000 NEVINO POBIJENIH U OBRANI SVOGA DOMA, STAVITI U ULOGU AGRESORA.
- NA TAJ NAČIN ŽELE STAVITI NAMA ŽIVIMA TEŠKI BILJEG-STIGMU ZLOČINCA, KOLEKTIVNU KRIVNJU ZA ZLOČINE KOJI NISMO POČINILI, TE , PREMA TOM SOTONSKOM PLANU, NA TAJ NAČIN ŽELE STAVITI I BUDUĆIM , JOŠ NEROĐENIM NARAŠTAJIMA HRVATA , TERET KRIVNJE, JARAM NA VRAT I PORAZITI NAS U MIRU JER SU AGRESIVNI RAT IZGUBILI.
OKUPLJENI HRVATSKI NARODE, HRVATSKI BRANITELJI ,TRAŽIM VAŠE ODOBRENJE ZA HITNO PODUZIMANJE SLJEDEĆIH POLITIČKIH, PRAVNIH I DIPLOMATSKIH MJERA I POSTUPAKA, KAKO BI SE OVE SRAMOTNE LAŽI I MEĐUNARODNO ŠTETNE POLITIČKE KVALIFIKACIJE IZREČENE U PRVOSTUPANJSKOJ PRESUDI HAAŠKOG SUDA ŠTO PRIJE RASKRINKALE TE DA BI SE PONIŠTIO NJIHOV POLITIČKO-PRAVNI UČINAK.

PLANIRANE MJERE I POSTUPCI:

1. ZAKAZIVANJE RADNIH SASTANAKA S VELEPOSLANICIMA NAMA PRIJATELJSKIH I SAVEZNIČKIH DRŽAVA, PRVENSTVENO S VELEPOSLANIKOM SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA, KAO I S VELEPOSLANIKOM BOSNE I HERCEGOVINE, ČIJA SU SAVEZNIŠTVA POTVRĐENA RATNIM SPORAZUMIMA O SURADNJI.
KONKRETNA POMOĆ TIH DRŽAVA PROVEDBI NAŠE VRO “OLUJE” BILA JE NESPORNA, PA SLIJEDOM SADRŽAJA OVE PRESUDE I NARODI TIH DRŽAVA TRPE ODREĐENE ŠTETE ZBOG POMAGANJA I POTPORE, KAKO TO Haaški sud utvrđuje, “UDRUŽENOM ZLOČINAČKOM POTHVATU”.

2. Obavijest središnjeg vodstva i glavnog tajnika NATO pakta, o novim okolnostima nastalim nakon izricanja ove haaške presude, sa zahtjevom za hitnim prekidom svih naših vojnih misija, u Afganistanu i drugdje, zato što smo iznimno i opravdano zabrinuti za osobnu i pravnu sigurnost nekoliko stotina naših hrabrih vojnika, koji su i sami bili sudionici VRA “OLUJA”, a presudom Haaškog suda proglašeni su zločincima-“pripadnicima udruženog zločinačkog pothvata”.

3. Hitno organiziranje plebiscitarno-referendumskog izjašnjavanja našeg naroda i naših građana, kako bi se osnažila naša protestna nota, koju namjeravamo uputiti Vijeću sigurnosti UN-a s pritužbom na rad Haaškog tužiteljstva i AD HOC osnovanog MKSJ, čija se presuda pretvorila u političku polugu za pritisak na Republiku Hrvatsku, iako se saborskom Rezolucijom od 17.07.2001. jasno zahtijevalo da, citiram: ”rezultat rada MKSJ ne smije biti izjednačavanje krivnje i amnestiranje agresora”.

4.Trenutnu obustavu svih pregovora, odnosno otvaranja ili zatvaranja Poglavlja za pristupanje Europskoj uniji, zato što nam je trenutna pravna i pregovaračka pozicija, donošenjem ove presude, dodatno oslabljena, pa postoji otvorena i realna mogućnost za neograničene ucjene eurobirokrata i potpuno zanemarivanje naših dugoročnih strateških nacionalnih interesa, na štetu hrvatskog naroda i hrvatske države.

5. Zbog uvredljivih, omalovažavajućih, ciničnih i neprijateljskih izjava, danih u povodu objavljivanja ove presude, srpskog predsjednika Borisa Tadića odmah proglasiti “personom non grata” u Hrvatskoj, a našem predsjedniku Josipoviću uputiti javnu zabranu bilo kakvoga kontakta (privatnog ili službenog) s predsjednikom Tadićem, dok se Tadić javno ne ispriča za uvrede nanesene hrvatskome narodu i svim hrvatskim braniteljima.

6. Pokrenuti proces utvrđivanja kaznenopravne i političke odgovornosti za sve one političare i bivše ili sadašnje državne dužnosnike, koji su svojim protuzakonitim činjenjem (kao bivši predsjednik Stjepan Mesić) ili propuštanjem poduzimanja dužnih radnji, koje su trebale biti strateški osmišljene, organizirane, pravno, politički i diplomatski usklađene te PR djelovanja , za pomoć odvjetničkim timovima naših generala i radi zaštite strateških hrvatskih nacionalnih interesa.

Najeklatantniji primjeri ovakve odgovornosti (propusta, nečinjenja i protuzakonitog činjenja) nalazimo u postupanju bivšeg predsjednika Mesića, ključnih članova nekadašnje “šesteročlane” koalicije, u postupanju cijele Vlade i bivšeg premijera Sanadera, pod čijim je vodstvom i osmišljen i proveden tzv. Akcijski plan za lov na generala Gotovinu. Tu vrstu suodgovornosti, zbog svojih pravnih postupaka (koji je svoj ured, mimo sadržaja saborskih deklaracija, pretvorio u bijednu ekspozituru bivše haaške tužiteljice Carle Del Ponte i sadašnjeg tužitelja Brammertza) itekako snosi i još uvijek aktualni državni odvjetnik Mladen Bajić, čelnici Ravnateljstva policije, kao i aktualna predsjednica Vlade Jadranka Kosor, osobito u svezi s bjesomučnim ,pravnošikanirajućim   traženjem nepostojećih tzv. topničkih dnevnika, i otvorenog progona pripadnika odvjetničkog tima generala Ante Gotovine, kao i šikaniranje (čak i pretresa domova) naših časnih generala Ademija, Stipetića i mnogih drugih časnika Hrvatske vojske.

7. Intenziviranje kaznenih progona ratnih huškača, inspiratora, komandanata i počinitelja tisuća ratnih zločina na štetu hrvatskog naroda i svih drugih građana nesrpske nacionalnosti tijekom Domovinskog obrambenog rata, kao i izvršenje potpune i dubinske revizije Zakona o oprostu zločina počinjenih u srpskoj agresiji na hrvatski narod i neovisnost suverene i međunarodno priznate Republike Hrvatske.

8. Zbog svih propusta i evidentne nesposobnosti naših državnih i političkih dužnosnika da, temeljem propisanih ustavnih obveza i obveza proizašlih iz saborskih deklaracija i rezolucija, kao i Odluke Ustavnog suda RH, učinkovito i trajno zaštite hrvatske nacionalne interese, mi ovdje okupljeni hrvatski narod, tražimo ostavku aktualne Vlade i raspisivanje parlamentarnih izbora, a do formiranja nove, na demokratski način izabrane Vlade, obvezujemo aktualnu Vladu u ostavci da obnaša svoju dužnost samo u funkciji tzv. tehničke vlade.
Mi, ovdje danas okupljeni hrvatski narod, prihvaćamo ove zaključke, koje potvrđujemo javnom aklamacijom, a za njihovo provođenje ovlašćujemo Organizacijski odbor ovog prosvjeda, koji će proširiti svoj sastav sa svim stručnim i nacionalno odgovornim članovima, predanim za izvršenje naše javno izražene volje.
U Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića
16. travnja 2011.
Mr.sc. Željko Sačić

Primjedbe

Popularni postovi