JUGONOSTALGIČARI UDARAJU PO SAČIĆU

Cijelo jugoslavensko ustrojstvo protiv generala Sačića


Sramtotne televizijske emisije na svim glavnim televizijskim kanalima 14. travnja. Cijelu večer pa do ponoći. Našao se je i odvjetnik Luka Mišetić (jadni moji generali!) koji je rekao da je predsjednik Haaškoga suda ''vrhunski stručnjak i čovjek, i nikako ne prihvaća utjecaj politike na svoje presude''. Užas, dakle i general Gotovina i svi naši junaci kad budu osuđeni kao zločinci, bit će osuđeni zato jer to zaslužuju....
U istom pravcu kretale su se sve emisije: želimo oslobađanje generala, ali ako ih Haag osudi, pa, gledajte, mi budimo kuš jer smo dostojanstveni, a oni tamo osuđenici, ipak su oni zločinci. Užasna demonstracija jugoslvaneske, udbaške i izdajničke moći. Što na televizijama što u tisku, oglasili su se po tom mjerilu i Nobilo, i komunistički ekspert za sve (pogotovo za protukatoličku teologiju a sada i za Haaški sud) Inoslav Bešker iz Rima, Pusička, Puhovski, Goldstein, na rubu toga i premijerka Kosor, Antičevička, tko sve ne!
A uz sve to, iz ureda gospođe neutvrđenoga istinskoga prezimena a sada zvane Jadranka Kosor, plaćena iz crnih fondova za koje je ona znala od početka a sada se još koriste, krenula je kampanja protiv Željka Sačića. General čiste karijere, čistih ruku i čista srca koji je sazvao ne na prosvjedni skup, nego na Skup za Domovinu, u subotu 16. travnja na trgu bana Jelačića. U Zagrebu. Da, nakon presude, zbog presude, ali jasno se je izjasnio on sam u nekoliko intervjua kad su mu dali da progovori, za spas Hrvatske od novih presuda, od novih progona Hrvata, za spas od zapadnoga Balkana, od daljnje krađe hrvatskih resursa i radnih mjesta.
ČAK I TOGONAL- OD NJEGA PA DO PAPCA IZ MERCEDESA
Čak je i novinar Togonal (sin časne hrvatske i kršćanske obitelji) pokleknuo pod ultimatom, sustao pred diktatom dvojke Kosor-Holoverka, pa je u 3. Dnevniku namjestio Sačiću nekog ultra-hiper-mega junaka branitelja Ivicu Tolića, da obezvrijedi Sačića, ali uzaludno. General i diplomirani pravnik Željko Sačić, odgovorio mu je inteligentno, kulturno i definitivno uspješno. U redu za istu ulogu čekaju i Trusić, pa čak i neki generali, neki pravaši, vojni eksperti, niz ljudi iz Kosoričino-sanaderske stranke.... Pa i u zadarskom Hrvatskom listu, Slaven Letica se je dao iskoristiti da na veoma neinteligentan način u svom članku iz zasjede nastoji deklasirati Sačića. Ali, zaista je naš prevrtljivi akademik Slaven ispao veoma mizerno u tom ''dostojanstvenom'' pokušaju.
IZDAJNICI SU UVIJEK BILI ''DOSTOJANSTVENI'' ZA TUĐI RAČUN
Britanski novac je našao za bitku na Waterloo ''dostojanstvenog vojskovođu i maršala'', pripadnika visokoga plemstva, Francuza naravno, koji se je (po vlastitoj izjavi) izgubio u magli u šumama pa nije stigao na vrijeme u Waterloo sa svojim brojnim snagama, koje su trebale dati pobjedu Francuskoj i caru Napoleonu u odlučnoj bitci. Kasnije je britanski general Beresford rekao da izgubljeni markiz za sigurno nije bio u dosluhu s njime, jer se je radilo o ''čovjeku punom dostojastva''.
A da idemo malo dalje: samoga Krista Boga, Juda Iškarijot je izdao, a svi drugi osim Ivana apostola i Bogorodice, sakrili su se u mišje rupe.
Radilo se je o stavu prema Bogu, a u slučaju Francuza izdajnika, radilo se je o Domovinu i o najvišoj hijerarhiji vlastite države. Neki se i danas tako odnose prema vlastitoj Domovini, vlastitom narodu. U najblažem slučaju, gube se u magli režimskih laži, traže srebrnjake koje je Juda negdje odbacio, ili su u mišjoj rupi.
A danas, 15. travnja, ''Slobodna Dalmacija'' je posvetila skoro cijelu svoju četvrtu stranicu, iznurenom čovjeku Draganu Papcu, zvanom Mercedes, koji lažno optužuje generala Sačića da ga je predao Haagu, a u stvari mu je spasio život, jer je dotični na najprimitivniji način, izazivajuči naoružane ljude, bježao i izlagao se strašnom obračunu.
Koliko će napada još biti na Sačića, i na svakoga tko ne prihvaća pozive raznih Vlaisavljevički i blagajnika oko velike kase koja je stvorena za takve svrhe? Na one koji ne prihvaćaju samoubilačku šutnju i samoubilačko ''dostojanstvo'' izdajnika i kukavica.
Njihovo dostojanstvo je spremnost dispatchera koji bi uskoro poslali cijelu Hrvatsku beogradskim orgijašima na slavlje kolonijalnoga zapadnoga Balkana, a ogroman Hrvata, branitelja i istaknutih civila građana, u zatvore.
Jasno nam je da će se napadi na HRAST (akademik Hitrec, prof. Jurćević), na ABH, na Sačića i Maksa i Relkovića, na Iustitia et Pax, na Aralicu, na Zvonka Šeparovića, na sve koji su se angažirali ili ponovno angažirali-, pojavljivati kao strijelice u noći orjunaških noževa. Ali Hrvatska će preživjeti, ne kukavički ''dostojno kao služavka pod krevetom'', nego veličanstveno, s visokim čelom i čistih džepova

Marinko ŠESTAN

Primjedbe

Popularni postovi