GENERAL SAČIĆ NA PROSVJEDU "ZA DOMOVINU"

Govor Željka Sačića na zagrebačkom prosvjedu "Za Domovinu "

general Željko Sačić
TEZE I ZAKLJUČCI SA PROSVJEDNOG SKUPA “ZA  DOMOVINU”  ODRŽANOG DANA 16.travnja 2011.

-Konstatacija PRAVNO-POLITIČKOG  stanja:


- “ OLUJA”, JE BILA  PRAVEDNA, MEĐUNARODNOPRAVNO LEGITIMNA, SAVEZNIČKA I POBJEDNIČKA VOJNOREDARSTVENA OPERACIJA,  SA IZNIMNO NAGLAŠENOM  PREVENTIVNO- HUMANITARNOM NARAVI, (sprječavanje ponavljanja genocida po srebreničkom scenariju, nad nesrpskim narodom u Bihaću i njegovoj široj okolici).


-PROTIVNO  SADRŽAJU  SVIH NAŠIH DRŽAVNOPRAVNIH AKATA (saborskim Deklaracijama,(iz 2001., 2002., 2006.g.), Rezolucijama,(1999.g., 2001.g.)


-PROTIVNO sadržaju Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske iz 2002.g.,

-PROTIVNO POVIJESNOJ ISTINI,i


- PROTIVNO TEMELJNOM PRAVU HRVATSKOG NARODA NA SAMOOBRANU I OSLOBAĐANJE NAŠEG OKUPIRANOG DRŽAVNOG PODRUČJA(što je općecvilizacijsko pravo svakog naroda i svake države, zagarantirano Poveljom OUN-a)


Sudsko vijeće  AD HOC MEĐUNARODNOG KAZNENOG SUDA ZA BIVŠU JUGOSLAVIJU, JE  JUČERAŠNJEG DANA (15.04.2011.godine)  PROGLASILO KRIVIM  I  DRASTIČNO KAZNILO NAŠE ČASNE GENERALE  I RATNE ZAPOVJEDNIKE , GOTOVINU I MARKAČA , A ČITAVO NAŠE TADAŠNJE DRŽAVNO I VOJNO VODSTVO , NA ČELU SA PRVIM  PREDSJEDNIKOM  REPUBLIKE HRVATSKE, dr. FRANJOM TUĐMANOM, (zajedno sa mnogim znanim i neznanim građanima RH”)  ZLOČINAČKOM
ORGANIZACIJOM, KOJA JE   “UDRUŽENIM ZLOČINAČKIM POTHVATOM”  PROVELA ETNIČKO ČIŠĆENJE NA DIJELOVIMA OKUPIRANIH PODRUČJA RH.

STOGA:


-Mi, DANAS OKUPLJENI NA TRGU BANA JOSIPA JELAČIĆA, hrvatski narod, hrvatski branitelji, hrvatski građani,

-mi časni, hrabri, ponosni, dostojanstveni sudionici pobjedničke, pravedne, legitimne i osloboditeljske VRO  “OLUJA”, NAJODLUČNIJE  I NAJOŠTRIJE ODBACUJEMO SVE UVREDE I LAŽI  IZREČENE U PROVOSTUPANJSKOJ, TENDENCIOZNOJ, POLITIČKI, A NE ČINJENIČNO- PRAVNO FUNDIRANOJ  PRESUDI HAAŠKOG SUDA I PORUČUJEMO NAŠIM NESPOSOBNIM POLITIČARIMA I PRIVILEGIRANIM DRŽAVNIM DUŽNOSNICIMA, DOMAČOJ I  MEĐUNARODNOJ JAVNOSTI I HAAŠKOM TRIBUNALU, DA NIKAD NISMO BILI, NITI JESMO PRIPADNICI ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE, VEĆ SMO BILI I OSTALI  HRABRI I ODLUČNI BRANITELJI SVOJEG NARODA I DRŽAVE HRVATSKE.


- U ZNAK OPRAVDANOG PROSVJEDA PROTIV TAKVE PRESUDE , KOJOM SE REVIDIRA POVIJEST, KOJA IMA ZA CILJ ABOLIRATI OD KRIVNJE VELIKOSRPSKOG AGRESORA, A NAS, BRUTALNO I NESMILJENO NAPADNUTE HRVATE, ŽRTVE TE AGRESIJE, NE SAMO S NJIMA  IZJEDNAČITI, VEĆ ,PROTIVNO POVIJESNOJ ISTINI , ISPISANOJ KRVLJU 16 000 NEVINO POBIJENIH  U OBRANI SVOGA DOMA,  STAVITI  U ULOGU AGRESORA.

- NA TAJ  NAČIN ŽELE  STAVITI NAMA ŽIVIMA TEŠKI BILJEG-
STIGMU, ZLOČINCA, KOLEKTIVNU KRIVNJU ZA ZLOČINI KOJI NISMO POČINILI, ALI , PREMA TOM  SOTONSKOM PLANU, NA TAJ NAČIN  ŽELE  STAVITI I  BUDUĆIM ,JOŠ NEROĐENIM POKOLJENJIMA HRVATA , TERET KRIVNJE, JARAM NA VRAT I PORAZITI NAS U MIRU, JER SU AGRESIVNI  RAT IZGUBILI.

OKUPLJENI  HRVATSKI NARODE,HRVATSKI BRANITELJI, TRAŽIM VAŠE ODOBRENJE ZA HITNO PODUZIMANJE SLIJEDEĆIH POLITIČKIH,PRAVNIH I DIPLOMATSKIH MJERA I POSTUPAKA, KAKO BI SE OVE SRAMOTNE LAŽI  I MEĐUNARODNO  ŠTETNE POLITIČKE KVALIFIKACIJE , IZREČENE U PRVOSTUPANJSKOJ PRESUDI HAAŠKOG SUDA  ŠTO PRIJE RASKRINKALE I PONIŠTIO  NJIHOV  POLITIČKO-PRAVNI UČINAK.


PLANIRANE MJERE I POSTUPCI:


1. ZAKAZIVANJE RADNIH SASTANAKA SA VELEPOSLANICIMA  NAMA  PRIJATELJSKIH I SAVEZNIĆKIH DRŽAVA, PRIJE SVIH , SA VELEPOSLANIKOM SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA , KAO I SA VELEPOSLANIKOM BOSNE I HERCEGOVINE, ČIJA SU SAVEZNIŠTVA POTVRĐENA RATNIM SPORAZUMIMA O SURADNJI .

KONKRETNA POMOĆ TIH DRŽAVA PROVEDBI NAŠE  VRO “OLUJE”  BILA JE  NESPORNA, PA SLIJEDOM SADRŽAJA  OVE PRESUDE I NARODI TIH DRŽAVA  TRPE  ODREĐENE ŠTETE  ZBOG SVOJEG POMAGANJA I POTPORE , KAKO Haaški sud  utvrđuje “UDRUŽENOM ZLOČINAČKOM POTHVATU”.

2. Obavijest središnjeg vodstva i glavnog tajnika  NATO pakta, o novim okolnostima nastalim nakon izricanja ove haaške presude, sa zahtjevom za hitni prekid svih naših vojnih misija, u Afganistanu i drugdje, jer smo iznimno i opravdano  zabrinuti za osobnu i pravnu sigurnost nekoliko stotina naših hrabrih vojnika, koji su i sami bili sudionici VRO “OLUJA”, a presudom haaškog suda su proglašeni zločincima-“pripadnicima udruženog zločinačkog pothvata”.


3. Hitno organiziranje plebiscitarno-referendumskog izjašnjavanja našeg naroda i naših građana, kako bi se osnažila naša protestna nota ,koju ćemo uputiti Vijeću sigurnosti UN-a ,sa pritužbom na rad haaškog Tužiteljstva i AD hoc osnovanog MKSJ, čija presuda se  pretvorila  u političku polugu za pritisak na Republiku Hrvatsku, iako se Saborskom Rezolucijom od 17.07.2001.g. jasno zahtijevalo, da ,citiram: ”
rezultat rada MKSJ ne smije biti izjednačavanje krivnje i amnestiranje agresora,”

4. Trenutnu obustavu svih pregovora, odnosno otvaranja ili zatvaranja Poglavlja radi pristupanja  Europskoj uniji, jer nam je trenutna pravna i pregovaračka pozicija, donošenjem ove presude, dodatno oslabljena, pa postoji otvorena i realna mogućnost za neograničene ucjene eurobirokrata i potpuno zanemarivanje naših dugoročnih strateških nacionalnih interesa, na štetu hrvatskog naroda i hrvatske države.


5.Zbog uvredljivih, omalovažavajućih,ciničnih i neprijateljskih izjava, danih u  povodu objavljivanja ove presude, srpskog predsjednika Borisa Tadića ,odmah proglasiti “
personom non grata”  u Hrvatskoj, a našem predsjedniku Josipoviću uputiti javnu zabranu bio kakvog kontakta (privatnog ili službenog) sa predsjednikom Tadićem, dok se Tadić javno ne ispriča za uvrede nanesene hrvatskom narodu i svim hrvatskim braniteljima.

6. Pokrenuti proces utvrđivanja kaznenopravne i političke odgovornosti za sve one političare i bivše ili sadašnje državne dužnosnike, koji su svojim protuzakonitim činjenjem (kao bivši predsjednik Stjepan Mesić,) ili  propuštanjem poduzimanja dužnih radnji, koje su trebale biti strateški osmišljene, organizirane,  pravno, politički i diplomatski usklađene radnje  i PR djelovanja , na pomoć odvjetničkih timova naših generala i radi zaštite strateških hrvatskih nacionalnih interesa.

Najeklatantniji primjeri ovakve  odgovornosti (propusta, nečinjenja i protuzakonitog činjenja) ,nalazimo u postupanju bivšeg predsjednika Mesića, ključnih članova nekadašnje  “šesteročlane” koalicije, u postupanju cijele Vlade i samog bivšeg premijera Sanadera, pod čijim je vodstvo i osmišljen i proveden tzv.Akcijski plan za lov na generala Gotovinu.Tu vrstu suodgovornosti ,zbog  svojih pravnih  postupaka (koji je svoj ured, mimo sadržaja saborskih Deklaracija, pretvorio u bijednu  ekspozituru bivše haške tužiteljice  Carle Del Ponte i sadašnjeg tužitelja  Brammertza) itekako snosi  i još uvijek aktualni državni odvjetnik Mladen Bajić, čelnici Ravnateljstva policije, kao i aktualna predsjednica Vlade Jadranke Kosor, osobito u svezi bjesomučnog, pravno-šikanirajućeg  traženja nepostojećih tzv.topničkih dnevnika, i otvorenog progona pripadnika odvjetničkog tima generala Ante Gotovine, kao i šikaniranje (čak i pretresa domova)naših časnih generala Ademija, Stipetića i mnogi drugih časnika Hrvatske vojske.

7. Intenziviranje kaznenih progona ratnih huškača, inspiratora, komandanata i počinitelja tisuća ratnih zločina na štetu hrvatskog naroda i svih drugi građana nesrpske nacionalnosti tijekom Domovinskog obrambenog rata, kao i izvršenje potpune i dubinske revizije Zakona o oprostu zločina počinjenih u srpskoj agresiji na hrvatski narod i neovisnost suverene i međunarodno priznate Republike Hrvatske.


8. Zbog svih propusta i evidentne nesposobnosti naših državnih i političkih dužnosnika da, temeljem propisanih ustavnih obveza i obveza proizašlih iz saborskih Deklaracija i Rezolucija, kao i Odluke Ustravnog suda RH,
učinkovito i trajno zaštite hrvatske nacionalne interese, mi ovdje okupljeni hrvatski narod, tražimo  ostavku aktualne Vlade i raspisivanje prlamentarnih izbora, a do formiranja nove, na demokratski način izabrane Vlade, obvezujemo aktualnu Vladu u ostavci da obnaša svoju dužnost samo u funkciji tzv.tehničke Vlade.

Mi ,ovdje danas  okupljeni hrvatski narod, prihvaćamo ove
zaključke, koje potvrđujemo javnom aklamacijom, a za njihovo provođenje ovlašćujemo Organizacijski Odbor ovog prosvjeda, koji će proširiti svoj sastav sa svim stručnim i nacionalno odgovornim članovima, predanim za izvršenje naše javno izražena volje.



U Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića
dana 16.travnja 2011.godine


Mr.sci. Željko Sačić

Primjedbe

Popularni postovi