PODSJEĆAM NA NEKOLIKO JAVNIH NASTUPA I IZJAVA DR. PAVUNE

Davor Pavuna: 'Bijela kuga' najveća je opasnost za Hrvatsku

Hrvatski fizičar Davor Pavuna večaras u Splitu na tribini "Odnos znanosti i religije" upozorio kako je za Hrvatsku najveća opasnost "bijela kuga", a osvrnuvši se na političko stanje u zemlji ocijenio je kako su "nam potrebni 'novi ljudi' ".

"Najgora stvar što se dogodila Hrvatskoj je 'bijela kuga', a slično je i u drugim zapadnim zemljama gdje se po jednoj ženi rađa 1,1 dijete, a u islamskom svijetu osmero djece" istaknuo je Pavuna na tribini održanoj u Franjevačkom klerikatu, u organizaciji udruge "Benedikt".
Naglasio je kako se u Hrvatskoj rađa oko 40.000 djece na godinu, a već sada imamo toliko mjesta u visokoobrazovnim ustanovama što znači da bi cjeloupna novorođena populacija mogla studirati.
"Mi smo katolička zemlja, a ne rađamo se, to je ozbiljna stvar" upozorio je Pavuna, dodavši kako je očito da smo "kao nacija nešto krivo napravili". "Mi smo genijalna nacija krivo organizirana jer ovdje komunizam, udba i boljševici i dalje vode zemlju", ustvrdio je Pavuna, procijenivši kako je "boljševizam, koji ovdje vlada duboka hipnoza".
"Onaj bivši sustav povijesno će biti viđen kao najveće zlo" kazao je fizičar Davor Pavuna.
Po njegovom tumačenju hrvatski političari "nemaju kulturu neslaganja".
"Neće nas novi premijer ili premijerka dovesti do boljitka jer su istoga mentalnog sklopa te su nam potrebni novi ljudi", rekao je Pavuna osvrnuvši se na stanje u Hrvatskoj.
Za Haaški sud je rekao da je "politički jer sudi Hrvatskoj".
Pavuna smatra i kako je Hrvatska "totalno internetska zemlja" jer, po njegovim podatcima, 75 posto pučanstva je svaki dan na internetu.(Hina/HRsvijet)

Primjedbe

Popularni postovi