ISTINOM I ČINJENICAMA PROTIV MANIPULACIJE I OBMANE JAVNOSTI

Pred Županijskim sudom u Splitu 2. veljače 2011. počelo je suđenje tajniku Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva Boži Vukušiću zbog optužbe da je krajem 1991. organizirao otmicu suradnika Udbe Petra Gudelja i visokog dužnosnika Udbe Blagoja Zelića kako bi od njih doznao podatke o likvidacijama hrvatskih političkih emigranata.

Neposredno prije početka suđenja, na optužnicu se osvrnuo prof. dr. sc. Josip Jurčević u kolumni na portalu „Dnevno.hr“. Isti portal je objavio izvješće s prvog dana suđenja, a isto je učinila i „Slobodna Dalmacija“

Originalni zapisnik s prva tri dana suđenja, 2., 3. i 4. veljače 2011., zajedno s cjelokupnim dokaznim materijalom koji je prezentiran sudskom vijeću, bit će u cijelosti i bez ikakvih komentara objavljen na web-stranici našega Kluba (www.klub-povratnika.com.hr).

Svrha objavljivanja tog materijala, što će se dogoditi u slijedeća tri do četiri dana, a isto tako će se nastavit nakon svake slijedeće rasprave (nova je zakazana za 10. i 11. ožujka 2011.), jest preduhitrivanje stvaranja javnog mnijenja o suđenju i dokazima na temelju djelomičnog i neobjektivnog prikazivanja u medijima, kao i omogućavanje stručnoj i ostaloj zainteresiranoj javnosti, domaćoj i svjetskoj, donošenja prosudbe o slučaju na temelju cjelovite i autentične dokumentacije.
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade