OTVORENO PISMO DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA PREDSJEDNIKU JOSIPOVIĆU


OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU JOSIPOVIĆU -

Gospodine Predsjedniče voljene nam Domovine,
kao dragovoljci Domovinskog rata okupljeni na forumu i portalu www.dragovoljac.com ne možemo podržati Vašu Gandijevsku politiku opće pomirbe jer joj nedostaje temeljno a to je priznanje krivnje agresora žrtvi.
Ne možemo podržati niti Vašu tezu a koju Vi višekratno promovirate da je u RH bio građanski rat, na nekoj teritoriji bivše Jugoslavije.(?????????????)
Koje Jugoslavije? - pitamo Vas ako je Hrvatska kao RH putem referendumskog izjašnjavanja svojih građana i proklamacijom Sabora postala neovisna, suverena jedinstvena država - prihvaćena kao međunarodni subjekt već početkom 1992. godine postavši članicom UN.
Tu tezu koju ste Vi prihvatili o građanskom ratu na teritoriju bivše Jugoslavije koju nam kao uvjet za ulazak u EU nameće Velika Britanija (suučesnik u ratnim zločinima protiv hrvatskog naroda), Francuska (protege Srbije još iz vremena Balkanskih ratova) i Nizozemska (suučesnik u ratnim zločinima u Srebrenici), odnosno oni koji kao svoje saveznike ponosno ističu četnike kao antifašiste i dio legitimne kraljevske vojske.
Koje to antifašiste i koje to vojske i Vi sami ističete kao legitimne? Čije to spomenike svečano otvarate?
I to Vi kao pravnik koji vrlo dobro razlikujete uzroke, povode i posljedice.
Kao naš predsjednik i Vrhovni zapovjednik oružanih snaga, morali bi znati i odrediti se prema agresiji od strane Srbije i Crne Gore, od strane pobunjenih građana RH koji nisu priznavali našu državu a ipak smo ih mi kroz dva zakona amnestirali ali ne i oslobodili krivnje i odgovornosti za počinjene ratne zločine, i od odgovornosti vojske ….jedine vojske 1991 godine -Jugoslavenske narodne armije kasnije JA koja nije priznavala legitimno izabrane predstavnike niti kroz Predsjedništvo SFRJ, a niti kroz Hrvatski Sabor.
Ako već, kao pravnik, vrijeme 90 - 91 ne smatrate agresijom, jer unatoč referendumu, unatoč proglašenju neovisnosti nismo bili međunarodno priznati možda to znači da ne smatrate legitimnim odluke Sabora iz prvog saziva države koja je i Vas potvrdila za Predsjednika.
Podsjećamo samo od vremena proglašenja samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske 25. lipnja 1991. kada nas je Slovenija priznala kao samostalnu državu, pa preko Litve i ostalih Baltičkih zemalja kao i Islanda i Vatikana 19. prosinca 1991. obvezni smo svaku nazočnost stranih oružanih snaga na hrvatskom državnom teritoriju, bez pristanka hrvatskog Sabora smatrati agresijom, a sve aktivnosti usmjerene prema obrani legitimnima od rastuće agresije na našem teritoriju uvezenih mitinga, balvanizacije, proglašenja nekih zajednica općina i njihovo spajanje u tzv. krajinu aktom odcjepljenja teritorijalne cjelovitosti naše države i Domovine – što je Ustavni sud proglasio pravno ništavnima. …onaj isti Ustavni sud koji je Vas potvrdio za Predsjednika svih državljana a ne građana RH.
Dozvolite nam da podsjetimo, da su Vukovar, Slunj, Benkovac i ini gradovi i mjesta u Republici Hrvatskoj okupirana, da su u njima izvršeni sustavni i sistemski zločini protiv mira i čovječnosti, a poslije tog nadnevka i to ne samo uz materijalnu, nego svekoliku vojnu pomoć u tehnici i ljudstvu (tenkovi, avioni, topovi, vojne postrojbe) urbicid i ekocid o ćemu postoje mnogi dokazi koji su činjenično, pravno, moralno i kako god hoćete neosporni..
Šljivančanin na dan okupacije Vukovara izjavljuje (postoji dokumentarac), međunarodnim humnitarcima i predstavniku međunarodne zajednice Vanceu da je ON predstavnik JNA, znači 4 mjeseca poslije osamostaljenja Hrvatske na njezinom teritoriju se nalaze strane oružane snage,a Vukovar se granatirao s topničkih položaja u Srbiji i brodova na Dunavu.
Zar to nije agresija?
Jeste li ikada pogledali snimku kako srpski dragovoljac u Vukovaru živom zarobljenom pripadniku ZNG (regularne hrvatske formacije) obješenom na galge guli kožu mesarskim nožem kao prasetu? Jeste li od prijatelja Tadića tražili da prizna agresiju i javno se odredi prema njoj ne privatno već kao Predsjednik države koja je planirala, provela i izvršila akt agresije na suverenu državu koju je prethodno razoružala i opljačkala upadom u monetarni sustav?
Tko će, kada i gdje,(?) gospodine predsjedniče, odgovoriti na pitanje je li Srbija i Crna Gora i njezini tada legitimni predstavnici, vojska i građani izvršili planiranje, podržavanje, plaćanje, opskrbljivanje i zaštitu zločinaca i time izvršili sistemski i sustavni zločin genocida i agresije na Hrvatsku kažnjiv po međunarodnom pravu - AKO tužba bude povučena?
Srbija JOŠ UVIJEK NIJE spremna priznati agresiju. To je i i dalje Miloševićeva Srbija koja se nije odrekla politike Miloševića i Šešelja, ravnogorskih okupljanja i četničkih derneka, pri tom je potpuno nebitno je li joj na čelu „slatkorječivi i šarmantni“ Tadić ili „duhoviti“Vojislav Šešelj!
A Vi kao Predsjednik svih državljana RH, Predsjednik svih Hrvata u zemlji i dijaspori koji Hrvatsku priznaju kao svoju državu i domovinu Vi svojim izjavama ne pomažete čak niti Srbiji da doživi katarzu i odrekne se ideja koje su dovele do genocida.
Vi im pomažete da ostanu u uvjerenju da nisu krivi ili barem podijeljeno krivi i time potičete njihov daljnji put u radikalizam koji je i doveo do ubojstva Đinđića jer se usudio ukazati da postoji i druga istina.
Gospodine predsjedniče obiđite danas krajeve Hrvatske koji su bili okupirani (a neki su još i danas) da sagledate koliku je štetu agresor nanio Hrvatskoj.
Može li si ova Hrvatska, osiromašena i opljačkana, priuštiti kupovanje prijateljstva s dojučerašnjim agresorom na način da odustaje od tužbe koja je po našem shvaćanju zalog njene budućnosti i vidljivosti činjenica i istine.
Bez jasnog definiranja agresora i žrtve Domovinski rat će biti tretiran kao građanski sukob Balkanaca, sukob vjera i međusobne mržnje zaostale iz II svj. rata na čemu radi čitava vojska činovnika već gotovo dva desetljeća. Doktrina onih koji slažu balkanski mozaik, kakvo god ime nosio u budućnosti, jednostavno ne trpi pojmove pobjednika i pobijeđenog niti agresora i žrtvu.
I to je problem!
Vas su građani Hrvatske izabrali da u ovom osjetljivom i povijesnom trenutku pomirite međunarodne zahtjeve i zaštite vitalne hrvatske interese! Prosuđujemo da Vam to baš i ne uspijeva a Tadiću uspijeva!
Stoga gospodine predsjedniče, ne podržavamo Vaše javne izjave o „razmislimo o povlačenju tužbe za genocid i oprost za 30 milijardi eura Srbiji za ratne štete u Republici Hrvatskoj“
Ako smatrate da to zaista treba uraditi, tražite raspisivanje referenduma, pa neka se građani Hrvatske izjasne, jer izborom za predsjednika VI niste dobili autokratska prava na Domovinski rat.
Dragovoljci Domovinskog rata

Primjedbe

Popularni postovi