U MOSTARU SVEČANO OBILJEŽEN DAN TEOLOŠKO-KATEHETSKOG FAKULTETA


Marko Domazet Lošo iz Senja jedan je devetnaestorice profesora vjeronauka diplomiranih kateheta koji su danas promovirani na u dvorani Katedralne župe u Mostaru. Nažalost on nije mogao preuzeti diplomu jer se nalazi u Afganistanu kao pripadnik Hrvatske vojske.

U svom obraćanju studentima predstojnik Teološko-katehetskog instituta don Ante Pavlović poručio je studentima da budu ne samo navjestitelji evanđelja te dobri i kvalificirani vjeroučitelji nego da svojim životom svjedoče moralne i duhovne vrijednosti koje su uvjet kvalitetnog života.

Na institut se prima ograničen broj studenata, odnosno oko 15 studenata upisuje prvu godinu studija jer, kakao je kazao don Ante, "ne želimo previše ići na multipliciranje tih zvanja, nego samo onoliko kolike su crkvene i društvene potrebe".

Sv. Albert Veliki zaštitnik je instituta, pa se na njegov dan održava i svečana akademija na kojoj je danas, uz ostalo, održano i predavanje Ivice Musića na temu "Znanstveno praznovjerje i smislenosti vjere".

Ovo je zadnja generacija studenata četverogodišnjeg studija, koji će u budućnosti biti u okviru Bolonjskog procesa. Dosad je na ovom fakultetu diplomiralo 175 vjeroučitelja.

Bljesak.info / HRsvijet

Primjedbe

Popularni postovi